Στο “φως” πατέντα της Apple για σύστημα αυτόνομης οδήγησης οχημάτων

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης οχημάτων που αναπτύσσει η Apple προσφέρει η σχετική πατέντα που κατέθεσε το 2015 η αμερικανική εταιρεία και η οποία μόλις δημοσιεύθηκε.

Η πατέντα ανακαλύφθηκε από το Autoblog και περιγράφει ένα σύστημα αυτόνομης πλοήγησης που δημιουργεί έναν “χαρακτηρισμό” για κάθε δρομολόγιο. Το δρομολόγιο αυτό δημιουργείται στο σύστημα,

όταν το εκτελέσει χειροκίνητα ο οδηγός του οχήματος.

Όταν ο οδηγός έχει επαναλάβει τη διαδρομή αρκετές φορές, ώστε να ικανοποιείται ένας “παράγοντας εμπιστοσύνης”, τότε το αυτοκίνητο μπορεί πλέον να την πραγματοποιήσει εντελώς αυτόνομα. Μάλιστα, οι “χαρακτηρισμοί” μπορούν να επικαιροποιούνται για να ενσωματώνουν τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια, όπως και να συμπεριλάβουν ειδικούς οδηγικούς κανόνες, στη βάση της παρακολούθησης του τρόπου πλοήγησης ενός ή περισσότερων οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής.

Επίσης, γίνεται αναφορά σε κάποιου είδους απομακρυσμένη βάση δεδομένων, στην οποία μπορούν τα οχήματα να “ανεβάζουν” και να “κατεβάζουν” δρομολόγια.

Η προσέγγιση της εταιρείας μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού αξιοποιώντας δεδομένα από πολλούς οδηγούς, το σύστημα της Apple πιθανότατα θα είναι σε θέση να “μάθει” γρηγορότερα και με μεγαλύτερη τις διαδρομές, απ’ ό,τι αν βασιζόταν στις μετρήσεις των αισθητήρων καθενός οχήματος ξεχωριστά.

Site: Εngadget

Keywords
Τυχαία Θέματα