Ο Έλον Μασκ δε θα γίνει μέλος του Δ.Σ. της Twitter

Παρότι αυτό αναμενόταν να συμβεί, όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, πρόσφατα έγινε μέτοχος της Twitter κατέχοντας το 9.2% του συνολικού πακέτου μετοχών. Ως εκ τούτου, ήταν αναμενόμενο να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, όμως τα πλάνα άλλαξαν.

Όπως ανακοίνωσε ο Παράγκ Αγκραουάλ, CEO της Twitter, ο Μασκ

δε θα γίνει τελικά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αφού ο ίδιος το επέλεξε. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα αρχικά πλάνα ήταν ο Μασκ να συμμετέχει στο συμβούλιο κι ήταν όλοι προετοιμασμένοι ώστε να ενταχθεί σε αυτό στις 9 Απριλίου. Ο Αγκραουάλ και το συμβούλιο πρόσφεραν τη θέση στον Μασκ, την οποία ο ίδιος -μέσα στην ίδια ημέρα, μάλιστα- απέρριψε, μη θέλοντας να γίνει μέλος του συμβουλίου.

Παρά τις εξελίξεις, ο Αγκραουάλ δηλώνει πως η εταιρεία θα είναι πάντα πρόθυμη να ακούσει τις προτάσεις και συμβουλές του Μασκ, αφού οι συμβουλές των μετόχων είναι πάντοτε πολύτιμες για την εταιρεία, είτε συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είτε όχι.

Βέβαια, πίσω από την άρνηση θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγοι οικονομικοί και κυριότητας. Ως μέλος του Δ.Σ., ο Μασκ δε θα μπορούσε να κατέχει πακέτο μετοχών μεγαλύτερο του 14.9%, οπότε αν μελλοντικά θελήσει να αποκτήσει μεγαλύτερο πακέτο μετοχών, τότε η παρουσία του στο Δ.Σ. θα έμπαινε εμπόδιο. Εδώ να σημειωθεί πως το πακέτο μετοχών που εξαγόρασε ανέρχεται περίπου στα 2.89$ δισεκατομμύρια, με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο της εξαγοράς.

Δεδομένης της σχέσης που είχε (και συνεχίζει να έχει) ο Μασκ με το Twitter, θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την περαιτέρω εξέλιξη του ζητήματος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα