Η Κίνα μηνύει την Tencent λόγω της λειτουργίας για νέους που προσφέρει στο WeChat

Η εφαρμογή λέγεται πως παραβιάζει τους νόμους που προστατεύουν τα παιδιά.

Αν και το WeChat μπορεί να αποτελεί βασικό «εργαλείο» της κινεζικής ψηφιακής ζωής, αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση της χώρας να επιτεθεί ασφυκτικά στην εφαρμογή. Όπως αναφέρει το Reuters, οι εισαγγελείς του Πεκίνου έχουν μηνύσει την Tencent για ισχυρισμούς ότι η περιορισμένη «λειτουργία νέων» (youth mode) του WeChat παραβιάζει τους νόμους που προστατεύουν τα παιδιά. Η αγωγή δεν εξηγεί πώς η λειτουργία φέρεται

να παραβίασε τους νόμους.

Η λειτουργία νέων εμποδίζει τους νεότερους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές, να βρίσκουν κοντινούς φίλους αλλά και να παίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο γονικού ελέγχου για μία εφαρμογή που μπορεί να διαχειριστεί πολλές καθημερινές εργασίες στην Κίνα.

Η Tencent δεν σχολίασε τη μήνυση. Πρόσφατα πάντως έθεσε αυστηρότερα όρια για τους νέους παίκτες του Honor of Kings, περιορίζοντας τον χρόνο παιχνιδιού τους σε μία ώρα την ημέρα τις καθημερινές.

Η αγωγή μπορεί να είναι μέρος μιας ευρύτερης καταστολής. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μιλούν όλο και συχνότερα για τη βιομηχανία παιχνιδιών και τις διαδικτυακές πλατφόρμες και οι αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως απαιτήσει καλύτερη προστασία από τις διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά. Η χώρα έχει επίσης επικεντρώσει μεγάλο μέρος της πρόσφατης προσοχής στον περιορισμό τεχνολογικών κολοσσών όπως η Tencent, η Alibaba και η Didi, επιβάλλοντας αντιμονοπωλιακά πρόστιμα και προσωρινές απαγορεύσεις εφαρμογών. Οπότε, η αγωγή ενδέχεται να είναι μία επέκταση αυτής της συνεχιζόμενης προσπάθειας της κυβέρνησης της Κίνας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα