Η Apple πρόκειται να ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων chips για Mac στο Ισραήλ

Μία νέα εγκατάσταση στην οποία θα αναπτυχθούν επεξεργαστές Apple Silicon για μελλοντικούς υπολογιστές Mac πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο Ισραήλ.

Ο Elad Wertheimer της Apple έκανε την σχετική ανακοίνωση σε μια ανάρτηση του στο LinkedIn.

Η νέα Ισραηλινή εγκατάσταση θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη πολλών πρότζεκτ που σχετίζονται με το Apple Silicon μεταξύ των οποίων είναι η ανάπτυξη «μελλοντικών επεξεργαστών για τους Mac». Ήδη, με επικεφαλής τον Elad Wertheimer στην ανεύρεση ταλέντων, η Apple έχει ξεκινήσει τις προσλήψεις μηχανικών.

Η Apple λειτουργεί ήδη δύο τοποθεσίες έρευνας και ανάπτυξης στο Ισραήλ, στην Herzliya και τη Haifa. Ο Johny Srouji, ανώτερος αντιπρόεδρος τεχνολογιών hardware στην Apple κατάγεται από τo Ισραήλ και ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των κέντρων ανάπτυξης στην χώρα που απασχολούν περίπου 2.000 άτομα σήμερα. Τον περασμένο μήνα, είπε στην ιστοσελίδα Globes: «Μέσω της ανάπτυξης στο Ισραήλ, η Apple διαχειρίζεται και εξορθολογίζει την τεχνολογία της στην αποθήκευση δεδομένων για μια σειρά συσκευών, όπως για παράδειγμα είναι εξαρτήματα ασύρματης επικοινωνίας για το Apple Watch αλλά και διάφορα άλλα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Η ισραηλινή ομάδα έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της κορυφαίας έκδοσης του επεξεργαστή M1 της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των εκδόσεων M1 Pro και M1 Max που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τους κορυφαίους υπολογιστές Mac όπως το MacBook Pro και το MacBook Studio. Οι επεξεργαστές κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ, με την ομάδα ανάπτυξης να συνεργάζεται με άλλες ομάδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο».

Η Apple έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της στο Ισραήλ από το 2011, με έμφαση στο σχεδιασμό, τις δοκιμές και στην ανάπτυξη ημιαγωγών. Νωρίτερα φέτος, η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε ότι οι Ισραηλινές ομάδες της Apple βρίσκονταν πίσω από την ανάπτυξη του επεξεργαστή M1. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα