Η Samsung θα αναπτύξει custom chipset για τη σειρά Galaxy S το 2025

Η Samsung σκοπεύει σύμφωνα με μία τελευταία φήμη να αναπτύξει το δικό της προσαρμοσμένο chipset για τη σειρά smartphones Galaxy S το 2025.

Αν και τα chipsets (ή καλύτερα SoCs) της σειράs Exynos ταιριάζει με την παραπάνω περιγραφή, εντούτοις η εταιρεία δεν είχε αναπτύξει κανένα Exynos SoC αποκλειστικά

για τη σειρά Galaxy S αφού είχε και άλλους πελάτες για τα συγκεκριμένα chipsets, όπως είναι η Motorola και η vivo.

Η φήμη προέρχεται από το Νοτιοκορεάτικη μέσο Inews24, με τον γνωστό για την αξιόπιστη πληροφόρηση που έχει leaker IceUniverse στο Twitter να υποστηρίζει ότι υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τις επικρίσεις που δέχτηκε η Samsung μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου GOS στο οποίο έχουμε αναφερθεί παλαιότερα όπως και με την κακή διαχείριση της θερμότητας από τα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 και Exynos 2200 SoCs.

Η προσέγγιση λοιπόν είναι ακριβώς όμοια με αυτή της Apple με τα A-series SoCs που βρίσκονται αποκλειστικά στις φορητές της συσκευές. Ο στόχος της Samsung είναι η ανάπτυξη βελτιστοποιημένων chipsets, ώστε και οι συσκευές της να είναι βελτιστοποιημένες.

Παλαιότερα, τα Exynos SoCs ενσωμάτωναν πυρήνες για τον επεξεργαστή σχεδίασης της Samsung, ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2019, η εταιρεία «έκλεισε» το συγκεκριμένο τμήμα ανάπτυξης. Μένει να δούμε, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες, αν η νέα σειρά SoCs της εταιρείας θα έχει την ονομασία Exynos ή θα έχουμε μία νέα ονομασία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα