Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τη νέα σειρά NVMe PCIe Gen4 M.2 SSD, 990 PRO

Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα σειρά solid state drives 990 Pro, η οποία πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο της ναυαρχίδας στην αγορά των consumer SSDs της εταιρείας, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής και είναι βελτιστοποιημένη για απαιτητικά παιχνίδια και άλλες απαιτητικές εργασίες όπως είναι η ανάλυση δεδομένων, το 3D rendering ή η επεξεργασία βίντεο ανάλυσης 4K.

Η νέα

σειρά, σύμφωνα με τη Samsung, «εξαντλεί» τις δυνατότητες του πρότυπου PCIe 4.0 (οι μονάδες SSD που ακολουθούν το πρότυπο PCIe 5.0 θα είναι σημαντικά ταχύτερες αλλά και αρκετά ακριβότερες μην ξεχνάμε) και ευελπιστεί να καλύψει τις ανάγκες των απαιτητικών χρηστών ή ακόμα και ορισμένων επαγγελματιών.

Η σειρά Samsung 990 PRO προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που φτάνουν έως και τα 7.450 MB/s και 6.900 MB/s αντίστοιχα (όταν η σειρά 980 PRO προσφέρει 7.000 MB/s και 5.100 MB/s αντίστοιχα). Η νέα σειρά επίσης προσφέρει απόδοση τυχαίας ανάγνωσης και εγγραφής που αγγίζει τις 1.400Κ IOPs και 1.550K IOPs αντίστοιχα (QD32), αριθμοί που είναι βελτιωμένοι κατά 55% περίπου σε σχέση με τη γενιά 980 PRO.

Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η νέα σειρά 990 PRO είναι έως και κατά 50% ενεργειακά αποδοτικότερη από τη προηγούμενη σειρά. Διαθέτει έναν επανασχεδιασμένο ελεγκτή που διαθέτει επίστρωση με νίκελ καθώς και heatspreader για καλύτερη και πιο αξιόπιστη διαχείριση της θερμότητας. Η τεχνολογία Dynamic Thermal Guard της Samsung διασφαλίζει περαιτέρω ότι η αναπτυσσόμενη θερμοκρασία του SSD παραμένει εντός των βέλτιστων ορίων. Η έκδοση 990 PRO με Heatsink σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου της θερμοκρασίας ενώ ο ενσωματωμένος φωτισμός RGB παρέχει ιδιαίτερη εμφάνιση στον υπολογιστή.  

Η νέα σειρά Samsung 990 PRO θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Οκτώβριο με προτεινόμενη λιανική τιμή (στις ΗΠΑ) $179 για το μοντέλο του 1 TB και $309 για το μοντέλο 2 TB. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και μία έκδοση 4 TB.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα