Η Microsoft θα τερματίσει αυτό το μήνα την πώληση αδειών χρήσης των Windows 10 στους καταναλωτές

Τα Windows 10 της Microsoft είναι διαθέσιμα στην αγορά για περισσότερα από επτά χρόνια και αντικαταστάθηκαν από τα Windows 11 τον Οκτώβριο του 2021. 

Ωστόσο, παρά την ηλικία τους, τα Windows 10 παραμένουν η πιο δημοφιλής έκδοση των Windows, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς

67,95% τον Δεκέμβριο του 2022 έναντι 16,97% για τα Windows 11, σύμφωνα με την StatCounter. 

Όμως τώρα φαίνεται ότι η Microsoft είναι έτοιμη να βάλει φρένο στην έκδοση νέων αδειών χρήσης των Windows 10 για απλούς καταναλωτές. Οι επίσημες σελίδες προϊόντων της Microsoft για τα Windows 10 Home και Windows 10 Pro, περιλαμβάνουν πλέον την ακόλουθη δήλωση αποποίησης ευθύνης:

Η 31η Ιανουαρίου 2023 θα είναι η τελευταία ημέρα που θα προσφέρεται προς πώληση και download αυτή η έκδοση των Windows 10. Τα Windows 10 θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή σας από ιούς, spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. 

Έτσι, αν θέλετε να κατεβάσετε το λογισμικό απευθείας από τη Microsoft, έχετε μόνο λίγες εβδομάδες προτού η εταιρεία τερματίσει την πώληση τους. Η Microsoft προσφέρει επί του παρόντος τα Windows 10 Home ως απευθείας download για 139 δολάρια, ενώ τα Windows 10 Pro θα σας κοστίσουν 199 δολάρια. Αυτό αφορά μόνο τις λήψεις των Windows 10 που αγοράζονται απευθείας από τη Microsoft από τους καταναλωτές, χωρίς να γνωρίζουμε τις συμφωνίες της εταιρείας με τους χιλιάδες κατασκευαστές OEM PC, οι οποίοι είναι απολύτως πιθανό ότι μπορεί να εξακολουθούν να είναι σε θέση να αγοράζουν άδειες χρήσης των Windows 10 για το προσεχές μέλλον. 

Παρόλο που η Microsoft τερματίζει τις απευθείας πωλήσεις των Windows 10 στους καταναλωτές μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος, υπάρχουν ακόμη πολλές άλλες δυνατότητες download του λειτουργικού συστήματος ή ακόμα και αγοράς του σε DVD. Για παράδειγμα, η Amazon προσφέρει την OEM έκδοση των Windows 10 Home και Windows 10 Pro σε DVD για 109,99 δολάρια και 146,99 δολάρια, αντίστοιχα. Εναλλακτικά, διαδικτυακές τοποθεσίες προσφέρουν κλειδιά προϊόντων Windows 10 Home και Windows 10 Pro με τιμές ακόμα και κάτω από τα 10 δολάρια, γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετική διέξοδο για τους DIYers που επιθυμούν να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα κατά τη δημιουργία ενός νέου συστήματος. 

Είναι δεδομένο ότι η Microsoft θέλει να ωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες να αναβαθμιστούν στο τρέχον λειτουργικό σύστημα Windows 11 το συντομότερο δυνατό. Η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη των Windows 10 στις 14 Οκτωβρίου 2025, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον ασφάλεια ή προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft θα προτιμούσε οι πελάτες να μην περιμένουν τόσο πολύ και να κάνουν τη δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 10 στα Windows 11 όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα