Η Microsoft φέρεται να αναπτύσσει δικούς της επεξεργαστές ARM

Βάσει έγκυρων πηγών, η εταιρεία θέλει να κάνει ένα βήμα μακριά από την Intel και να κατασκευάσει δικά της ARM chips για χρήση σε servers και συσκευές Surface.

Η Microsoft μπαίνει στο «παιχνίδι» των ARM με σκοπό να παράγει δικά της chips για χρήση σε servers και συσκευές Surface, βάσει πηγών του Bloomberg.

Όπως

αναφέρεται, η εταιρεία αρχικά θα κάνει την επένδυση για χρήση στους servers που αποτελούν την υποδομή των υπηρεσιών cloud της εταιρείας. Βέβαια, παρότι δεύτερο σε προτεραιότητα, είναι πιθανό να δούμε ARM chips της Microsoft και σε συσκευές Microsoft Surface. Ξεκάθαρα όμως, βασικός στόχος είναι η χρήση στα data centers της.

Οι υπολογιστές που βρίσκονται πίσω από το Azure χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel, με την εταιρεία να κατέχει μερίδιο αγοράς περίπου 90% στο κομμάτι των επεξεργαστών για servers.

Μόνο στο άκουσμα της είδησης από το Bloomberg, η μετοχή της Intel σημείωσε πτώση περίπου 6.3%. Με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από την Intel, όπως πρόσφατα έκανε η Apple με τα MacBook και Mac Mini της, τα πράγματα αναμένεται να δυσκολεύσουν κι άλλο για την κλασική υπερδύναμη στους επεξεργαστές.

Ο Frank Shaw, εκπρόσωπος της Microsoft, δήλωσε σχετικά με τη φήμη:

Αναφορά σε κείμενο

"...συνεχίζουμε να επενδύουμε στις δυνατότητές μας όσον αφορά τομείς όπως ο σχεδιασμός, η κατασκευή και τα εργαλεία, παράλληλα δημιουργώντας και ενισχύοντας συνεργασίες με πλήθος προμηθευτών chip".

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Microsoft κυκλοφόρησε το Surface Pro X, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Microsoft SQ1. Όμως, ο SQ1 βασίζεται σε έναν ήδη υπάρχων Snapdragon της Qualcomm και οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν ώστε να τον προσαρμόσουν στις ανάγκες της Microsoft και των Windows.

Επιπλέον, πριν περίπου δύο χρόνια, φήμες έλεγαν πως η εταιρεία ήταν κοντά στη χρήση ARM για το Surface Go του 2018 όμως η Intel κατάφερε να την πείσει να χρησιμοποιήσει τον Intel Pentium Gold.

Με την Apple να έχει κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα ενόσω κατέχει μεγάλο μερίδιο της αγοράς -συγκριτικά με τις συσκευές Surface- δεν θα ήταν παράξενο η Microsoft να πράξει κάτι παρόμοιο για να δώσει περαιτέρω ώθηση στη σειρά Surface, μιας και η συνεργασία ARM με Windows ωριμάζει όλο και περισσότερο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα