Η Intel δημιούργησε ένα reference laptop για να το αντιγράψουν μικρότερες εταιρείες

Με τους συνεργάτες της να έχουν το NUC M15 διαθέσιμο μέσα στο 2021.

Η Intel κάνει επέκταση των NUC (Next Unit of Computing) μοντέλων της, προσθέτοντας ένα reference laptop μοντέλο. Έτσι, μικρότεροι συνεργάτες της θα μπορούν να πουλήσουν το NUC M15 της ως δικό τους, για να ανταγωνιστούν κολοσσούς όπως τις Dell και HP. Παρόλο που η τιμή θα καθοριστεί από τους συνεργάτες της Intel,

η εταιρεία ανέφερε στο The Verge πως το M15 θα πωλείται για περίπου $1,000 και $1,500 ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους.

Το laptop έρχονται εξοπλισμένα με επεξεργαστή 11ης γενιάς, Core i5-1135G7 ή i7-1165G7 με Iris Xe ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και τυπική IPS οθόνη ή αφής, ανάλυσης 1080p σε μέγεθος 15.6 ιντσών. Θα υπάρχει επιλογή μεταξύ 8GB ή 16GB RAM, χωρίς όμως δυνατότητα αναβάθμισης. Η Intel αναφέρει πως η μπαταρία 73 Watt είναι ικανή να προσφέρει έως και 16 ώρες λειτουργίας σε μία φόρτιση.

Το M15 φέρει διπλές θύρες Thunderbolt 4/USB 4 Type-C που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φόρτιση, ένα ζευγάρι θυρών USB-A 10Gbps, θύρα HDMI και 3.5mm headphone jack, αλλά δεν παρέχει θύρα ανάγνωσης SD. Ζυγίζει περίπου 1,7kg και έχει πάχος περίπου 15mm.

Το σύστημα επίσης παρέχει μια LED light bar που φωτίζει μπλε όταν χρησιμοποιείται το Windows Alexa app - με τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα που μπορούν να ανιχνεύσουν τον χρήστη από κάθε γωνιά ενός δωματίου. Επίσης η webcam είναι συμβατή με το Windows Hello και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για login με αναγνώριση προσώπου.

Η γραμμή προϊόντων NUC της Intel είναι γνωστή για τα mini-desktop PC, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο όνομα σε laptop, καθώς κάτι ανάλογο είχε γίνει το 2019 με το MAG-15 gaming laptop.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα