Η Cloud PC υπηρεσία της Microsoft θα λανσαριστεί αυτό το καλοκαίρι

Μετά τις πληροφορίες για την πρόθεση της Microsoft να ανανεώσει πλήρως το Windows Store των Windows 10, μια παλαιότερη πληροφορία αναμένεται να επιβεβαιωθεί αυτό το καλοκαίρι.

Αυτή αφορά την πολυαναμενόμενη παρουσίαση της υπηρεσίας Cloud PC, η οποία

θα στηρίζεται φυσικά στο Azure και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου. Με την υπηρεσία Cloud PC, η Microsoft θέλει να φέρει ένα Windows desktop στο cloud προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση σ' αυτό από παντού, και παράλληλα να μπορεί να εγκαταστήσει και να τρέχει τις εφαρμογές που επιθυμεί όπως το Office χωρίς επαναγκαταστάσεις και ενημερώσεις. Μια τέτοια υπηρεσία απευθύνεται σε όσους αλλάζουν συχνά υπολογιστές και θέλουν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία και τις εφαρμογές του από παντού, με μόνη προυπόθεση την παρουσία Internet. 

Σε εταιρικό επίπεδο, η Cloud PC υπηρεσία μπορεί άνετα να απευθυνθεί και σε εταιρείες που επιθυμούν οι υπάλληλοί τους να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο hardware και εφαρμογές, με εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση. Όπως αναφέρει το ZDNet, η Microsoft θα προωθήσει την υπηρεσία ως κομμάτι του Microsoft 365, με σταθερή χρέωση ανά χρήστη. Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εταιρεία θα διαθέσει διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Η επίσημη ανακοίνωση για την cloud υπηρεσία αναμένεται να γίνει στη Build 2021, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft που φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά online μεταξύ 25 και 27 Μαίου. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, το λανσάρισμα μπορεί να συμπέσει με ένα άλλο συνέδριο της εταιρείας για συνεργάτες, το Inspire που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα