Η Apple ζητάει δημόσια συγγνώμη για το θέμα με τις επιδόσεις σε παλιές συσκευές

Η Apple δημοσίευσε σήμερα μια ανοικτή επιστολή στην ιστοσελίδα της ζητώντας συγγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα της απόδοσης συσκευών με παλιές μπαταρίες.

Μεταξύ άλλων η Apple αναφέρει πως άκουσε και έλαβε υπόψιν τα σχόλια των πελατών σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τις παλιές μπαταρίες και κατανοεί πως μερικοί αισθάνθηκαν πως …τους άφησε στο περιθώριο και γι’αυτό το λόγο ζητάει συγγνώμη. Ταυτόχρονα όμως αναφέρει πως υπήρξαν πολλές παρεξηγήσεις

σχετικά με αυτό το θέμα και γι’αυτό θα ήθελε να διευκρινίσει κάποια πράγματα και να ενημερώσει για ορισμένες αλλαγές που θα ακολουθήσουν.

Αρχικά θα προσφέρει την επιλογή για αντικατάσταση των προβληματικών μπαταριών με σημαντικά μειωμένο κόστος σε σχέση με το παρελθόν και σε μια μελλοντική αναβάθμιση του λειτουργικού θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «υγεία» της μπαταρίας. Συγκεκριμένα η Apple θα μειώσει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας για τα μοντέλα από το iphone 6 και μετά που βρίσκονται εκτός εγγύησης από τα 79$ στα 29$, με τη μείωση αυτή να είναι προσωρινή, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σύντομα μέσα από την ιστοσελίδα της. Ταυτόχρονα, στις αρχές του 2018 θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του iOS στο οποίο θα υπάρχουν νέες δυνατότητες που θα δίνουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας τους, ώστε να μπορούν να δουν αν επηρεάζεται και η απόδοση της συσκευής.

Στην επιστολή αυτή η Apple προσπαθεί επίσης να αντικρούσει την άποψη πως επιβραδύνει σκοπίμως τις παλιές συσκευές. Αντίθετα τονίζει πως σκοπός της είναι να παράγει προϊόντα που διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να μειώσει σκοπίμως τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος ή την εμπειρία χρήσης του ώστε να οδηγήσει το χρήστη σε αναβάθμιση.

«Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργούμε προϊόντα που αγαπούν οι πελάτες μας και να κάνουμε τα iphones να κρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο».

Στην επιστολή αναφέρονται επίσης ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πως οι μπαταρίες χάνουν σε απόδοση καθώς περνάει ο χρόνος, εξηγώντας πως είναι αναλώσιμα εξαρτήματα που γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά καθώς τα χημικά τους στοιχεία φθείρονται. Επίσης η απόδοση της μπαταρίας επηρεάζεται από τη χρήση της συσκευής στη διάρκεια της ζωής της, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις που μια μπαταρία φορτίζει συχνά σε πολύ ζεστό περιβάλλον. Τέλος, η Apple αναφέρει πως μια «γερασμένη» μπαταρία καθίσταται λιγότερο ικανή στο να παρέχει μέγιστα φορτία ενέργειας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση της συσκευής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η συγγνώμη της Apple προέκυψε μετά από αρκετές αναφορές και παράπονα χρηστών που αισθάνθηκαν πως η εταιρεία τους παραπλάνησε. Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα όταν προέκυψαν στοιχεία πως η Apple επιβραδύνει τα παλιότερα μοντέλα στα οποία οι μπαταρίες δεν αποδίδουν σωστά, κάτι που στη συνέχεια παραδέχτηκε και η ίδια η εταιρεία. Αυτή η δημόσια παραδοχή συνοδεύτηκε στη συνέχεια από πολυάριθμες αγωγές χρηστών.

Ολόκληρη η επιστολή της Apple μπορεί να βρεθεί εδώ, καθώς και ένα νέο έγγραφο υποστήριξης με τίτλο «Μπαταρία και απόδοση iPhone”.

Site: 9to5mac.com

Keywords
Τυχαία Θέματα