Φημολογείται ότι η Amazon θα ξεκινήσει να δέχεται Bitcoin και θα αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα [Ενημέρωση]

Σύμφωνα με άρθρο της Λονδρέζικης εφημερίδας City A.M. που επικαλείται μία ανώνυμη πηγή, η Amazon θα ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Και όμως, αυτή η φήμη που βασίζεσαι στα λόγια υποτίθεται ενός ανώνυμου «insider» του ηγέτη του λιανεμπορίου με έδρα το Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησε την τιμή του Bitcoin εν μία νυκτί στα… ουράνια δημιουργώντας αρκετή ανακατωσούρα καο συζητήσεις στον χώρο

των κρυπτονομισμάτων.

«Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις όποιες προτάσεις γύρω από την υλοποίηση λύσεων πληρωμών με κρυπτονομίσματα κάποια στιγμή στο μέλλον – είναι ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, αναπόσπαστο στοιχείο του μελλοντικού μηχανισμού πάνω στον οποίο θα λειτουργεί η Amazon» δήλωσε η ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα City A.M. σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε επίσης ότι το Bitcoin θα είναι το πρώτο από τα οκτώ περίπου κρυπτονομίσματα που θα αρχίσει να δέχεται η Amazon, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Cardano και Bitcoin Cash. Η ανώνυμη πηγή της εφημερίδας City A.M. υποστηρίζει επίσης ότι τα σχέδια της Amazon σχετικά με τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα υπάρχουν από το 2019 οπότε και «δεν πρόκειται να πάρει πολύ» για να ξεκινήσει να δέχεται η εταιρεία πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο ανώνυμο πληροφοριοδότη, η Amazon σκοπεύει να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα, με την εταιρεία μάλιστα να έχει σχεδιάσει προγράμματα ανταμοιβής για όσους θα χρησιμοποιούν στις αγορές τους το δικό της νόμισμα. Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 13% το πρωί της Δευτέρας λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην Λονδρέζικη εφημερίδα, φτάνοντας τα $39.143 από τα $34.420 δώδεκα περίπου ώρες νωρίτερα. Μάλιστα το άρθρο στην Λονδρέζικη εφημερίδα δημοσιεύτηκε λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι η Amazon βρίσκεται σε αναζήτηση ατόμων για να καλύψει θέσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα συμπεριλαμβανομένης και μίας αγγελίας για τη θέση του «Digital Currency and Blockchain Product Lead».

Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Amazon διερευνά τρόπους για να ξεκινήσει να δέχεται το Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα για πληρωμές, ωστόσο το γεγονός ότι θέλει να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα μας βάζει σε σκέψεις και μας κάνει επιφυλακτικούς για το μέλλον, αφενός γιατί μας θυμίζει το… παρελθόν, όταν ορισμένες εταιρείες πλήρωναν τους υπαλλήλους τους σε σκριπ (κάτι σαν πρόχειρα χαρτονομίσματα ή σαν κουπόνια αντί για μετρητά) που μπορούσαν να εξαργυρωθούν μόνο στο κατάστημα της εκάστοτε εταιρείας, αφετέρου γιατί αυτό το σενάριο μας θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου μία μεγάλη εταιρεία ελέγχει οτιδήποτε αγοράζουμε.

Όταν το Facebook επεξεργάστηκε την ιδέα να αναπτύξει το δικό του κρυπτονόμισμα συνάντησε αξεπέραστα εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολιτικούς σε όλον τον κόσμο, καθώς όπως είπαν, κάτι τέτοιο θα έδινε τεράστια εξουσία στην εταιρεία. Αν και το εγχείρημα του ψηφιακού νομίσματος του Facebook ανακοινώθηκε επίσημα πριν από περίπου δύο χρόνια, το 2019, με το Libra, το οποίο αργότερα έγινε Diem, μέχρι σήμερα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Και αν πιστέψουμε το άρθρο της City A.M. ο εμπνευστής του σχεδίου της Amazon να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας που άφησε τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στις αρχές του μήνα. «Θα ξεκινήσει με το Bitcoin – πρόκειται για το βασικό πρώτο στάδιο του κρυπτο-εγχειρήματος, και η ντιρεκτίβα προέρχεται από ψηλά… από τον ίδιο τον Jeff Bezos» δήλωσε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στην εφημερίδα.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με επίσημη δήλωσή της Amazon, η εταιρεία διαψεύδει την πληροφορία ότι προτίθεται να υποστηρίξει κάποιο κρυπτονόμισμα έως το τέλος του χρόνου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα