Επίσημο το Razer Phone με 8GB RAM, στερεοφωνικά ηχεία και IGZO οθόνη 120Hz

Όπως αναμενόταν –μετά την εξαγορά της εταιρείας Nextbit τον περασμένο Ιανουάριο- η Razer ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone, το οποίο έχει την ονομασία Razer Phone.

Όπως είναι φανερό, οι επιρροές στον σχεδιασμό από τη Nextbit (έχοντας σαν βάση το “Robin”) είναι ολοφάνερες, με τις έντονες γωνίες, τα στρογγυλά πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου ή το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης στο πλάϊ κ.ά. Το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά φιλοξενεί τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών

αποτυπωμάτων όπως συμβαίνει στις κορυφαίες συσκευές Xperia της Sony.

Το Razer Phone είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από CNC-επεξεργασμένο αλουμίνιο, και όπως μπορείτε να δείτε η εταιρεία απέφυγε να ευθυγραμμιστεί με τη τάση της αγοράς που ελαχιστοποιεί τα περιθώρια στην πρόσοψη, αλλά αντίθετα τα προβάλλει με… περηφάνια. Όπως υποστηρίζει, όχι μόνο εξυπηρετούν κατά το gaming αλλά στεγάζουν και δύο αρκετά δυνατά στερεοφωνικά ηχεία στη πρόσοψη, που καθένα έχει τον δικό του ενισχυτή, υποστηρίζοντας Dolby Atmos ενώ είναι πιστοποιημένα και από την THX (πρώτη φορά συμβαίνει αυτό σε κινητό τηλέφωνο, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται και για μία εταιρεία της Razer πια).
Με ενισχυτή 24-bit DAC, αλλά και με την υποδοχή 3.5mm να απουσιάζει, η Razer στη συσκευασία προσφέρει ένα USB-C to 3.5mm adapter για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά τους με τη συσκευή.

Η συσκευή διαθέτει μία οθόνη 5,7 ιντσών τεχνολογίας IGZO ανάλυσης 2560 x 1440 pixels (WQHD) που υποστηρίζει ευρεία χρωματική γκάμα καθώς και refresh rate στα 120Hz (!) που είναι διπλάσιος από αυτόν που τυπικά υποστηρίζει μία συσκευή του είδους (με εξαίρεση της σειρά iPad Pro της Apple βεβαίως). Η συσκευή κάνει χρήση μίας τεχνολογίας adaptive refresh rate που συγχρονίζει την GPU με το πάνελ της οθόνης και έχει την ονομασία UltraMotion και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm, ώστε κατά το gaming με υψηλά frame rates να μην διαπιστώσετε tearing ή lag.

Στο εσωτερικό του Razer Phone βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 835 SoC (και επομένως επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες Kryo στα 2,35GHz και άλλους τέσσερις στα 1,9GHz αλλά και τη GPU με την ονομασία Adreno 540, μαζί με WiFi 802.11ac dual-band και Bluetooth 4.2), το οποίο συνοδεύεται από 8GB RAM και επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο 64GB.

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 8.0 Megapixels και σε σύστημα φακών με f/2.0 ενώ η διπλή κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρες των 12 Megapixels και 13 Megapixels με phase detection auto-focus και συστήματα φακών με f/1.75 και f/2.6 αντίστοιχα. Η διπλή κύρια κάμερα που υποστηρίζει 2x οπτικό ζουμ συνοδεύεται από dual-tone flash. Υποστηρίζεται βεβαίως λήψη video σε ανάλυση 2160p στα 30fps.

Το Razer Phone ενσωματώνει μπαταρία 4000mAh που προσφέρει αυτονομία 12,5 ωρών κατά την αναπαραγωγή βίντεο ή 63,5 ωρών κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Επίσης υποστηρίζεται Qualcomm QuickCharge 4.0+ με τη μπαταρία να φτάνει από το 0 στο 85% μέσα σε μόλις μία ώρα.
Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 158,5 x 77,7 x 8mm και το βάρος της 197 γραμμάρια και τρέχει Android 7.1.1 Nougat με τον Nova Launcher Prime Razer Edition (το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα αναβαθμιστεί σε Oreo). Η τιμή του στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι $699 (ξεκλείδωτο) και θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει και σε μία ειδική έκδοση, που έχει το λογότυπο στο πίσω μέρος σε πράσινο χρώμα.

Site: GSMArena

Keywords
Τυχαία Θέματα