Επενδύσεις 34 δισ. ευρώ της Volkswagen για πρωτιά στην ηλεκτροκίνηση από το 2025

Ένα επενδυτικό πλάνο 34 δισ. ευρώ ενέκρινε η Volkswagen, με στόχο να γίνει ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, με κριτήριο τον αριθμό πωλήσεων, θα χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις έως το τέλος του 2022, σε τεχνολογίες ηλεκτρικών Ι.Χ. και αυτόνομης οδήγησης, όπως επίσης και σε νέες υπηρεσίες.

Σκοπός της εταιρείας είναι να γίνει το Νο1 στην ηλεκτροκίνηση από το 2025, για την επίτευξη του οποίου θα δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό

που είχε αναφέρει πριν από δύο μήνες, όταν είχε μιλήσει για επενδύσεις 20 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, μέχρι το 2030.

Μέχρι την ανακάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών των ντιζελοκίνητων μοντέλων της, η Volkswagen έκανε διερευνητικές κινήσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών Ι.Χ. και των αυτόνομων οχημάτων.

Με το ξέσπασμα του σκανδάλου όμως, και τα κινεζικά μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η εταιρεία έχει πλέον θέσει φιλόδοξους στόχους και στους δύο τομείς. Έτσι, για παράδειγμα, έχει δεσμευθεί πως από το 2030 θα διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα 300 μοντέλα του ομίλου.

Site: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα