Είναι παράνομο να πουλά κάποιος faceplates για το PS5; Η Sony απειλεί με μηνύσεις.

Η Dbrand, εταιρεία που εμπορεύονταν PS5 faceplates, αναγκάστηκε να σταματήσει τις πωλήσεις, αν και μπορεί να μην είναι για πάντα.

Δεν είναι μόνο οι μικρές εταιρείες που αντιμετωπίζουν την «οργή» της Sony για τα faceplates του PlayStation 5 με την CustomizeMyPlates να είναι από τις πρώτες που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όλες τις παραγγελίες τους πέρυσι. Τώρα, η Dbrand ανέφερε

στην ιστοσελίδα The Verge ότι σταμάτησε να πουλάει τα σκουρόχρωμα faceplates (πλαστικά καλύμματα) για το PS5 αφού η Sony εξέδωσε επιστολή παύσης νωρίτερα φέτος απειλώντας για νομικές συνέπειες για υποτιθέμενες παραβιάσεις του σχεδιασμού και των εμπορικών σημάτων της ιαπωνικής εταιρείας. Η ιστοσελίδα της Dbrand που είχε καταχωρημένα τα faceplates, πλέον εμφανίζει μόνο τα άρθρα τα οποία αναφέρονται στην παύση πωλήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, η Dbrand δεν θα «πέσει» ήσυχα. Σε δημοσίευση στο Reddit, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα «εκπληρώσει» τις απαιτήσεις των «τρομοκρατών» τουλάχιστον για την ώρα. Η Dbrand πιστεύει ότι οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να τροποποιούν το υλικό που έχουν στην κατοχή τους με εξαρτήματα τρίτων και θεωρεί πως η Sony της επιτέθηκε γιατί θέλει η ίδια να ξεκινήσει να πουλά faceplates και να χρεώνει τέλη αδειοδότησης. Η Dbrand δεν ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει τις πωλήσεις κάποια στιγμή αλλά θα «επανέλθει σύντομα».

Όποιες κι αν είναι οι προθέσεις της Dbrand, αυτή η κίνηση αφαιρεί μια σημαντική επιλογή από τον χρήστη να προσαρμόσει το PS5. Το ερώτημα είναι αν η Sony μπορεί ή όχι να σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις faceplates από τρίτες εταιρείες. Εξάλλου, τα faceplates έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούνται εύκολα και δεν είναι τίποτα περισσότερο από «πλαστικά μαλακά καλύμματα». Η Dbrand παρομοίασε αυτά τα πλαστικά καλύμματα με έναν σπασμένο προφυλακτήρα από ένα αυτοκίνητο της Ford. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσει για τις επιδιορθώσεις ή τις αναβαθμίσεις του οχήματός του και η Ford δεν μπορεί να μηνύσει την εταιρεία που κατασκεύασε αυτόν τον προφυλακτήρα επειδή θεωρείται «ανεπίσημος».

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ήταν έκπληξη μελλοντικά να ξεκινούσε μία δικαστική μάχη για την πολιτική της Sony.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα