Ανακοινώθηκαν νέα projects της Apple για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων, συνολικού κόστους 100$ εκατομμυρίων

Μέσα στο 2020, η εταιρεία είχε δηλώσει πως θα στηρίξει έμπρακτα τη μάχη ενάντια στον συστημικό ρατσισμό επενδύοντας 100$ εκατομμύρια σε διάφορους τομείς.

Πέρυσι το καλοκαίρι, μετά τα γεγονότα που αφορούσαν στις δολοφονίες των αφροαμερικανών George Floyd και Breonna Taylor μεταξύ άλλων, η Apple δεσμεύτηκε

πως θα καταπολεμήσει τον συστημικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες ομάδες ανθρώπων στη χώρα.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο ως προς το τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πού θα διοχετευτούν τα 100$ εκατομμύρια που διαθέτει για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αρχικά, 25$ εκατομμύρια θα διατεθούν για την κατασκευή του Propel Center στην Ατλάντα, το οποίο κατά την εταιρεία θα λειτουργήσει ως κέντρο εκμάθησης και καινοτομίας για φοιτητές των Ιστορικά Μαύρων Κολλεγίων και Πανεπιστημίων που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο νοτιότερο μέρος της χώρας. Η Apple το περιγράφει ως κάτι περισσότερο από ένα πανεπιστήμιο, καθώς πέρα από την (επιβλητική) φυσική του παρουσία, η εταιρεία εύχεται να αποτελέσει την αρχή για γενικότερη αλλαγή στη χώρα.

Παρακάτω φαίνεται μια ψηφιακή εκδοχή του πώς η Apple οραματίζεται το Propel Center.

Έπειτα, η κατασκευή και λειτουργία του Apple Developer Academy στο Detroit -σε συνεργασία με το Michigan State University- θα στηρίξει νεαρούς μαύρους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις όπως ο προγραμματισμός. Δεκτοί θα γίνονται κάτοικοι του Detroit, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν ήδη γνώσεις επί του αντικειμένου. Σκοπός είναι οι φοιτητές του Apple Developer Academy να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται με την ανάπτυξη εφαρμογών για iOS.

Πέραν αυτών, θα επενδύσει 10$ εκατομμύρια στη Harlem Capital η οποία σε βάθος 20ετίας σκοπεύει να στηρίξει 1000 επιχειρήσεις των οποίων ηγούνται άνθρωποι που ανήκουν σε μειονότητες. Τέλος, 25$ εκατομμύρια θα προσφερθούν στο Siebert Williams Shank's Clear Vision Impact Fund, ο στόχος της οποίας είναι η στήριξη επιχειρηματιών από μειονότητες που δραστηριοποιούνται σε αγορές με χαμηλότερη προσφορά από ζήτηση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα