Αύξηση 10% στην αξία της μετοχής της AMD μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Meta

Τη Δευτέρα, η AMD έκανε σπουδαίες ανακοινώσεις για την αγορά των κέντρων δεδομένων.

Μεταξύ των ανακοινώσεων ήταν οι 3ης γενιάς επεξεργαστές EPYC με το κωδικό όνομα Milan-X που διαθέτουν 3D Vertical Cache, τις μονάδες επιτάχυνσης Instinct MI200 CDNA2 καθώς και ορισμένες ανακοινώσεις που σχετίζονται με τους 4ης γενιάς επεξεργαστές EPYC αρχιτεκτονικής Zen 4 με τις ονομασίες Genoa και Bergamo που θα διαθέτουν έως 96 και 128 πυρήνες αντίστοιχα. 

Στο άκουσμα της είδησης ωστόσο

ότι η AMD «έκλεισε» συμφωνία με την μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, για την παροχή ενδεχομένως χιλιάδων επεξεργαστών EPYC για τα κέντρα δεδομένων της, η μετοχή της εταιρείας άρχισε να «ανεβαίνει» με αποτέλεσμα η αξία της σε κάποια φάση να αυξηθεί έως και 12%. Τελικά, η αξίας της μετοχής της AMD σταθεροποιήθηκε «κλείνοντας» με αυξημένη κατά 10% τιμή.

Από ότι φαίνεται, οι επενδυτές είδαν με πολύ καλό μάτι την ανακοίνωση της AMD για τη συμφωνία της με την Meta που έχει βάλει στόχο τη δημιουργία του Metaverse μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Η Meta από ότι φαίνεται θα αγοράσει για αυτόν τον σκοπό τεράστιες ποσότητες επεξεργαστών EPYC και compute accelerators. Οι πωλήσεις επεξεργαστών για επιχειρήσεις διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος για την AMD, με τους επεξεργαστές EPYC να «αποτελούν» το 20% των εσόδων της.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα