H Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

O διαστημικός τουρισμός δεν ενδιαφέρει μόνο Αμερικάνικες εταιρείες σαν τις Virgin Galactic, SpaceX και Blue Origin, αλλά και τις Ρωσικές. Μάλιστα οι Ρώσοι έχουν βάλει στόχο να εκπληρώσουν τα “διαστημικά όνειρα” πλουσίων μέσα στη πενταετία.

Σύμφωνα με το Popular Mechanics, η Ρωσική διαστημική εταιρεία

Roscosmos έχει στόχο τη δημιουργία ενός πολυτελούς… ξενοδοχείου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η διαμονή, για όποιον έχει τα χρήματα θα στοιχίζει $40 εκατομμύρια. Με αυτά τα χρήματα θα μπορεί να παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Γη απολαμβάνοντας την ομορφότερη και θεαματικότερη θέα για μία με δύο εβδομάδες περίπου. Με επιπλέον $20 εκατομμύρια θα μπορεί επίσης με συνοδεία κάποιον κοσμοναύτη να βγει ακόμα και για ένα… “διαστημικό περίπατο” (spacewalk).

Την κατασκευή του έχει αναλάβει η Ρωσική διαστημική κατασκευαστική εταιρεία RKK Energia, η οποία θέλει με αυτό το τρόπο να χρηματοδοτήσει τη κατασκευή του δεύτερου τμήματος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, έργο του οποίου ο προϋπολογισμός υπολογίζεται ανάμεσα σε $279 εκατομμύρια και $446 εκατομμύρια. Το πρώτο τμήμα/ άρθρωμα που θα κατασκευάσει θα χρησιμεύσει ως σταθμός ηλεκτροδότησης και ως επιστημονικό εργαστήριο.

Αν και το δεύτερο τμήμα που κατασκευάζεται βρισκόταν στα αρχικά σχέδια, η Ρωσική κυβέρνηση χρηματοδοτεί μόνο το πρώτο. Ανάμεσα στο… τουριστικό και στο εργαστηριακό τμήμα δεν υπάρχουν διαφορές εξωτερικά. Στο εσωτερικό όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές αφού στο τουριστικό τμήμα θα υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια περίπου δύο κυβικών μέτρων το καθένα με παράθυρα των 9 ιντσών. Θα περιλαμβάνει επίσης δύο σταθμούς ιατρικής περίθαλψης και υγιεινής καθώς και ένα σαλόνι με παράθυρο 16 ιντσών.

Η PKK Energia ευελπιστεί να στείλει έναν ή δύο τουρίστες ανά εκτόξευση Soyuz και μόλις η NASA σταματήσει να αγοράζει θέσεις στην κάψουλα για τους κοσμοναύτες της, αφού σχεδιάζει μελλοντικά να ναυλώνει θέσεις σε διαστημικές πτήσεις των Boeing και SpaceX. Για να μπορέσει να ξεκινήσει νωρίτερα τη κατασκευή, θα πρέπει τώρα να βρει δώδεκα πλούσιους επιβάτες πρόθυμους να καταθέσουν την προκαταβολή των $4 εκατομμυρίων που απαιτείται. Αν τουλάχιστον έξι επιβάτες πληρώνουν για μια εβδομάδα διαμονή στο διαστημικό ξενοδοχείο ανά έτος, η εταιρεία θα μπορεί να κάνει απόσβεση της επένδυσής της μέσα σε επτά χρόνια. Όμως, όπως επισήμανε το Popular Mechanics, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πρόκειται να παροπλιστεί το 2028, και με κάθε μονάδα να απαιτεί πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί, η RKK Energia θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει τη κατασκευή του.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα