Apple iPhone 12 mini Review - Χρειαζόμαστε μίνι κινητά;

Φέτος, η Apple επιχειρεί κάτι που είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε.

Λανσάρει ένα μικρό iPhone (μικρότερο, έστω) μαζί με τα βασικά iPhone της χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι μοιράζεται σχεδιασμό και χαρακτηριστικά με τα μεγάλα του «αδερφάκια». Χάρη σε αυτό, υπάρχουν πλέον τέσσερις επιλογές για κάποιον που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα νέο iPhone

και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το iPhone 12 Mini.

Επιστρέφοντας στις ρίζες των iPhone και στον πιο compact σχεδιασμό, το μικρό νέο iPhone είναι κάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα αν όχι για τις επιδόσεις του, για τον compact σχεδιασμό που τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν εκλείψει από τον χώρο των smartphones, γενικά. Για όσους θυμούνται, κάτι παρόμοιο είχε δοκιμάσει τα προηγούμενα χρόνια η Sony με τη σειρά Compact που όμως δεν προχώρησε. 

Με συνολικές διαστάσεις 131.5 x 64.2 x 7.4mm, το iPhone 12 Mini είναι αρκετά μικρό και βολικό για χρήση με το ένα χέρι. Η οθόνη του εκτείνεται για 5.4” με πολύ μικρά bezels, εξαιρώντας την κορυφή της στην οποία βρίσκεται το notch που γνωρίσαμε με το iPhone X, όπου και βρίσκεται η selfie κάμερα. Ουσιαστικά, η συσκευή έχει σχεδόν το μέγεθος του iPhone SE όμως καθώς εξαλείφει τα bezels, η οθόνη αγγίζει τις 5.4” έναντι των 4.7” του SE. Όπως και με το iPhone X, δεν υπάρχει πλέον Home button στο κάτω μέρος και το ξεκλείδωμα γίνεται μέσω PIN ή FaceID, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά όμως δεδομένης της κατάστασης με τις μάσκες δεν μπορεί να κάνει θαύματα – πρέπει να βλέπει καθαρά το πρόσωπο του χρήστη για να ξεκλειδώσει. Επιπλέον το μέγεθος του κόβει αρκετό περιεχόμενο από την οθόνη και σε συνδυασμό με την Covid-19 εποχή, θα προτιμούσαμε έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα