Τουρκικά ΜΜΕ: Παράπονα Ερντογάν στη Μέρκελ για μεγάλο σταυρό κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ο σταυρός ανυψώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Νέα Βύσσα Έβρου, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έχει ύψος 15 μέτρων.

Παράπονα θα κάνει ο Ερντογάν στην Άνγκελα Μέρκελ για ένα γιγαντιαίο σταυρό που έχει τοποθετηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, γεγονός που προκαλεί την ενόχληση του Τούρκου Προέδρου.

Την είδηση αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval News, μια ενημερωτική ιστοσελίδα χρηματοδοτούμενη

από τα Αραβικά Εμιράτα, και στην είδησή της αναφέρει ότι ο γιγαντιαίος μεταλλικός σταυρός δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκαλεί τη δυσφορία των μουσουλμάνων κατοίκων στην άλλη πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ο σταυρός ανυψώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Νέα Βύσσα Έβρου, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έχει ύψος 15 μέτρων, κάτι που τον κάνει ορατό σε μεγάλη απόσταση και από την άλλη πλευρά των συνόρων.

“Πρόκληση” για τους Τούρκους

Η ιστοσελίδα επικαλείται την Yeniakit, η οποία αναφέρει πως η τοποθέτηση του σταυρού σκοπίμως τοποθετήθηκε για να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα των Τούρκων μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δε θα παραλείψει να αναφερθεί στο γεγονός και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην σημερινή τηλε-διάσκεψη, μαζί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της τελετής της εγκατάστασης και του αγιασμού του σταυρού οι ορθόδοξοι ιερωμένοι είπαν “Κάθε φορά που θα τον βλέπουν οι Τούρκοι, θα μας θυμούνται”, κάτι που όπως αναφέρει η Ahval News, διαψεύστηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο επιβλητικός σταυρός τοποθετήθηκε ανήμερα της εορτής του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του μοναστηριού Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα του Έβρου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή.

Δείτε το βίντεο από την ημέρα της τοποθέτησης του Σταυρού

thetoc.gr

The post Τουρκικά ΜΜΕ: Παράπονα Ερντογάν στη Μέρκελ για μεγάλο σταυρό κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα