Το “δώρο” ενός δασκάλου στους μαθητές του που συγκίνησε την Νίκη Κεραμέως

Ο δάσκαλος γιόρτασε τα Χριστούγεννα τον Ιανουάριο στολίζοντας την τάξη μετά τις γιορτές για τους μικρούς μαθητές του – Τι του είπε η Ν. Κεραμέως.

Με μια ανάρτηση και ένα “ευχαριστώ” στους δασκάλους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στον δάσκαλο Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι, Μάριο Μάζαρη, που γιόρτασε τα Χριστούγεννα τον Ιανουάριο στολίζοντας την τάξη μετά τις γιορτές

για τους μικρούς μαθητές του. “Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο” έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Ήταν μια έκπληξη για τους μαθητές, οι οποίοι επέστρεψαν στο σχολείο μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι, βρήκαν την αίθουσα στολισμένη. “Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται” αναφέρει η υπουργός.

Το “ευχαριστώ” της Νίκης Κεραμέως

Στην ανάρτησή της η υπουργός Νίκη Κεραμέως γράφει:

Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους. Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα.

Ο ίδιος ο δάσκαλος, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από την υπουργό, σε ανάρτησή του έγραψε ότι αρχικά σκέφτηκε ότι κάποιος του έκανε φάρσα ή ότι τον… απολύουν.

Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός , με ρώτησε πώς είμαι , της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική , τελικά πέταξα 1-2 φράσεις καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό.

Η ανάρτηση του δασκάλου Μάριου Μάζαρη

Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα , όταν ξεκινά έτσι ; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα φωτάκια στις πρίζες και περιμένω τα παιδιά. Μπαίνουν χαρούμενα, άλλα τρέχοντας, άλλα με αστεία, μια μαμά έψησε κουραμπιέδες και μας έστειλε, αφού η πρώτη εβδομάδα είχε άρωμα και φως Χριστουγέννων για μας.

Ήταν η πρώτη μας εβδομάδα· η προσαρμογή ήταν εύκολη, τα παιδιά ενθουσιασμένα και η ανάγκη όλων να είμαστε μαζί. Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο.

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

The post Το “δώρο” ενός δασκάλου στους μαθητές του που συγκίνησε την Νίκη Κεραμέως appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα