Θρόμβος αίματος: 6 αθώα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Πόσο επικίνδυνος είναι-Πως αντιμετωπίζεται

Θρόμβος αίματος στα πόδια: Πρόκειται για θρόμβο σε φλέβα του σώματος. Συνήθως κάνει την εμφάνισή του σε σημεία όπου η ροή του αίματος είναι μικρότερη. Ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να διακόψει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πνευμονικής εμβολής.

Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ενώ είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας 50 και 60 ετών, είναι ωστόσο κάτι που οι νέες γυναίκες δεν

θα πρέπει να αγνοούν, επειδή η υγεία τους εξαρτάται από την κατάσταση των κιρσών τους.

Οι γιατροί μας προειδοποιούν ότι οι θρόμβοι ή οι θρομβώσεις είναι πιθανότερο να μετατοπιστούν αν βρίσκονται στο άνω μέρος των ποδιών ή στους μηρούς. Επομένως οι περιοδικοί προληπτικοί έλεγχοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Επίσης, αν οι ειδικοί θεωρούν ότι μια έγκαιρη επέμβαση θα ήταν σημαντική, τότε πρέπει να προβούμε σε αυτή για την ασφάλειά μας.

Θρόμβος αίματος στα πόδια – Συμβουλές για την υγεία: Συμπτώματα

– Μια αίσθηση έντονης πίεσης στα σημεία όπου υπάρχουν οι πιο εμφανείς και πρησμένοι κιρσοί.
– Μια σχεδόν ανυπόφορη αίσθηση θερμότητας στην περιοχή.
– Ένα μυρμήγκιασμα που ανεβαίνει στο πόδι προς το βουβώνα.
– Το πόδι είναι σκληρό και πολύ άκαμπτο στην αφή.
– Προσέξτε πολύ αν το δέρμα μελανιάσει ή χλωμιάσει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι το αρτηριακό αίμα δυσκολεύεται να φτάσει στο πόδι.

Θρόμβος αίματος στα πόδια – Συμβουλές για την υγεία: Πρόληψη

– Καθημερινή άσκηση. το να βγαίνετε έξω και να περπατάτε μισή ώρα την ημέρα, για παράδειγμα, θα βοηθήσει πολύ. Η κολύμβηση ή η ποδηλασία αποτελούν δύο ακόμα επιλογές.
Κάντε κρύα ντους.
– Αποφεύγετε το αλάτι στη διατροφή σας, καθώς και τη ζάχαρη, τα λιπαρά, τα σνακ, τα αναψυκτικά, το λευκό επεξεργασμένο αλεύρι… όλες τις τροφές που συνεισφέρουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος.
– Πίνετε άφθονα υγρά, συμπεριλαμβανομένων φυσικών χυμών και εγχυμάτων με βότανα, όπως εκουιζέτο, φλισκούνι ή δεντρολίβανο.
– Η ιπποκαστανέα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των κιρσών και αποτελεί το κύριο συστατικό για μερικές πολύ αποτελεσματικές κρέμες. Μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Αν οι φλέβες σας είναι πολύ εμφανείς και έχουν μπλε χρώμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης. Ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβου, που κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας σαν δαμόκλειος σπάθη, είναι πάντα παρών και μεγάλος. Ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού.

.

The post Θρόμβος αίματος: 6 αθώα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Πόσο επικίνδυνος είναι-Πως αντιμετωπίζεται appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα