Τα βότανα που ρίχνουν τη χοληστερίνη-ΦΩΤΟ

Ο έλεγχος της χοληστερίνης προϋποθέτει την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Είναι απαραίτητο να αποφεύγετε τα πολλά κορεσμένα λιπαρά, αλλά και να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Παράλληλα μπορείτε να αξιοποιήσετε και εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει η φύση.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν κάποια φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να ρίξετε τις υψηλές τιμές της χοληστερίνης:

Πράσινο τσάι: Τα φλαβονοειδή που περιέχει και ειδικά οι κατεχίνες μπορούν να μειώσουν τα λιπίδια στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την οξείδωση της «κακής»

(LDL) χοληστερίνης, που έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης, ενώ παράλληλα εμποδίζει την απορρόφησή της από το έντερο.

Δυόσμος: Θεωρείται σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς, καθώς «μπλοκάρει» την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι, ενώ παράλληλα διευκολύνει την έκκριση των χολικών οξέων, τα οποία μεταβολίζουν τα λιπαρά, ιδιότητα που οφείλεται στο κύριο συστατικό του, τη μενθόλη.

Τζίντζερ: Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και καταστέλλει τη σύνθεση νέας χοληστερίνης. Επιπλέον, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Κανέλα: Εκτός από τη ρύθμιση του σακχάρου στον οργανισμό, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Μειώνει τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της «κακής» (LDL) χοληστερίνης στο αίμα, καθώς και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερίνη. Σύμφωνα με έρευνες, μισό κουταλάκι ημερησίως μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και κατά 18% και τα τριγλυκερίδια μέχρι 30%.

Γαϊδουράγκαθο: Συμβάλλει στη διάλυση του λίπους που συσσωρεύεται στα αγγεία, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνει τη διάσπαση της «κακής» LDL χοληστερίνης στο ήπαρ. Επιπλέον, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, τονώνει τη λειτουργία του ήπατος και απομακρύνει τις τοξίνες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

The post Τα βότανα που ρίχνουν τη χοληστερίνη-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα