Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία και στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά, ενώ από τις 17 Μαΐου ξεκινούν να λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία. Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθρους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,

κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας, δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο εμβολιασμός είναι το πιο σημαντικό όπλο κατά του κορονοϊού και συμπλήρωσε ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου, ώστε να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα.

Από τη μεριά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει μείωση την τελευταία εβδομάδα και τόνισε την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό.

«Προχωράμε σε επιπλέον βήματα ανάκτησης της ελευθερίας», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, ενημέρωσε πως τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθρους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου.

Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν να λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο, Σάββατο, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο και προσέθεσε:

Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

liberal.gr

The post Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε,pote