Μ. Σφακιανάκης για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πώς οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται την έκθεση στο facebook-ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί άνθρωποι λόγω άγνοιας δημοσιεύουν σχεδόν όλες τις καθημερινές τους ενέργειες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αγνοώντας σε πόσο μεγάλο κίνδυνο ενδέχεται να βρεθούν, εάν αυτά τα στοιχεία γίνουν αντικείμενο προσοχής εγκληματιών.

Με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας ειδικοί επανεξετάζουν κανονισμούς, δεδομένα, μέχρι και τον ίδιο τον ποινικό κώδικα, ενώ στο επίκεντρο μπαίνει και η χρήση και η έκθεση στα social media.

Πολλοί άνθρωποι λόγω άγνοιας δημοσιεύουν σχεδόν

όλες τις καθημερινές τους ενέργειες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αγνοώντας σε πόσο μεγάλο κίνδυνο ενδέχεται να βρεθούν, εάν αυτά τα στοιχεία γίνουν αντικείμενο προσοχής εγκληματιών. Ο κ. Μάνος Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μίλησε στην ΕΡΤ γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Έκθεση στα soacial media – 8 στους 10 δηλώνουν τα πάντα για τη ζωή τους

«Πολλοί πάνε στο Facebook και γράφουν τα πάντα για τη ζωή τους, σαν να υποβάλουν αίτηση σε μια δημόσια υπηρεσία. Γίνεται υπερέκθεση των ατόμων, η οποία μάλιστα συμπληρώνεται και επικαιροποιείται καθημερινά. Όταν 8 στους 10 Έλληνες που έχουν social media δηλώνουν τα πάντα για τη ζωή τους, οι εγκληματίες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.



singleparent.gr

The post Μ. Σφακιανάκης για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πώς οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται την έκθεση στο facebook-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφακιανάκης, Γλυκά Νερά, Πώς, -ΒΙΝΤΕΟ,sfakianakis, glyka nera, pos, -vinteo