Λαχταριστή Κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή

Το απόλυτο σνακ της… καραντίνας! Φτιάξτε κασερο-τυρόπιτα με 7 μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (8 μερίδες)5 φύλλα κρούστας250 γρ. Edam τριμμένο250 γρ. Gouda τριμμένο150 γρ. ΦέταΠιπέρι1 αυγόΛίγο λάδιΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυτά τα τρόφιμα μας φτιάχνουν τη διάθεση4 Μαρτίου 20214 Μαρτίου 20215Πόνοι στις αρθρώσεις: 5 τροφές που πρέπει να σταματήσεις να τρως3 Μαρτίου 20213 Μαρτίου 202123Σπιτικός χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα έτοιμος σε λίγα λεπτά- Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας3 Μαρτίου 20213 Μαρτίου
202125Λαχταριστή Κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή3 Μαρτίου 20213 Μαρτίου 202133ΕκτέλεσηΠροθερμάνετε το φούρνο σας στους 200.Σε ένα ταψί, κατά προτίμηση 26 cm διάμετρο, βάζουμε λίγο λάδι γύρω γύρω και στην βάση, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο το οποίο ακουμπά στην βάση και αφήνουμε στα πλαϊνά ότι περισσεύειΒάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το επόμενο κάθετα σε αυτό με τον ίδιο τρόπο έτσι ώστε να εξέχει ότι περισσεύει. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο φύλλο.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο edam, το τριμμένο gouda και σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια την φέτα.Ρίχνουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμεΜόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα φύλλα και απλώνουμε καλά. Μην σας αγχώνει αν έχει ύψος, τα τυριά θα λιώσουν και θα “πέσει”.Προσθέτουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο αυτή την φορά να χωράει όλο μέσα στο ταψί, τσαλακώνοντας το, χωρίς να περισσεύει τίποτα εκτός.Λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το επόμενο και τελευταίο φύλλο μας κάθετα μεν, με τον ίδιο τρόπο δε.Τέλος φέρνουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν από έξω προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια και να κλείσουν την πίτα μας γύρω γύρω.Βάζουμε στο φούντο μέχρι να πάρει χρώμα και για περίπου 25 με 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη.

The post Λαχταριστή Κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα