Κοραλία Χατζηγιαννάκη: Η 16χρονη που φτιάχνει μάσκες για γηροκομεία, νοσοκομεία, λιμενικό-ΦΩΤΟ

Η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη, είναι η δημιουργός της οργάνωσης “The Greek Mask Project”, που φτιάχνει υφασμάτινες μάσκες.

Η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη, είναι η δημιουργός της οργάνωσης “The Greek Mask Project”, που φτιάχνει υφασμάτινες μάσκες τις οποίες δίνει σε γηροκομεία, στο λιμενικό, αλλά και στο ΚΥΤ Λέσβου.

Στο πλευρό των ηλικιωμενων, η 16χρονη Κοραλία εφοδίασε σήμερα το

προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών με τις ειδικά σχεδιασμένες μάσκες της.

Η έφηβη δημιούργησε την κοινωνική δράση “The Greek Mask Project” τον Απρίλιο, κατα την διαρκεια του lockdown, στοχεύοντας στην εμψύχωση χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού.

Απο την αρχική της δωρεά 300 μασκών στον Ευαγγελισμό, η πρωτοβουλία έχει προσφέρει πάνω απο 1,500 μάσκες σε όλα τα νοσοκομεια Covid-19 της πρωτεύουσας. Συμβάλλοντας επίσης στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας με την επανέναρξη του τουρισμού, εφοδίασε την ομάδα Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς και ξενοδοχεία και το Μουσειο της Ακρόπολης, κυρίαρχος πόλος έλξης τουριστών.

Ταυτόχρονα, εφοδίασε ολο το Λιμενικό Βορείου Αιγαίου, από τα Ψαρά μεχρι τους Φούρνους, και πιο πρόσφατα, αστυνομικούς στο νεο ΚΥΤ μεταναστών στην Λέσβο. Η πρωτοβουλία της έφηβης τιμηθηκε τον Μάιο από την Ευρωπαική Ένωση, ως κοινωνική συνεισφορά μοναδικής Ελληνίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η 16χρονη Κοραλία ειναι μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών και στοχεύει να προχωρήσει στην θωράκιση και άλλων γηροκομείων και ευάλωτων ομάδων στην Αττική

Σημειώνεται πως η 16χρονη έχει βραβευτεί για το έργο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

thetoc.gr

The post Κοραλία Χατζηγιαννάκη: Η 16χρονη που φτιάχνει μάσκες για γηροκομεία, νοσοκομεία, λιμενικό-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοραλία Χατζηγιαννάκη, 16χρονη, -ΦΩΤΟ,koralia chatzigiannaki, 16chroni, -foto