Κολπική φαγούρα: 9 λόγοι που προκαλούν την άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση

H φαγούρα στον κόλπο είναι μια άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση, που προκαλείται από διάφορους λόγους.

Συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία, μπορεί όμως να αποτελεί ένδειξη προβλημάτων υγείας που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης.

Ο γυναικολόγος μπορεί να προσδιορίσει την αιτία του κολπικού κνησμού μέσω κλινικής εξέτασης και εξετάσεων αίματος, ούρων και λήψης κολπικού εκκρίματος και θα προσδιορίσει την κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να απαλλαγείτε από το σύμπτωμα.

Κολπική φαγούρα: 9 λόγους που προκαλούν φαγούρα στον κόλπο

1. Ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως είναι το έκζεμα μπορεί

να είναι η αιτία για την ενοχλητική φαγούρα.

2. Σε περιόδους υπερβολικού άγχους ή κατάθλιψης, το ανοσοποιητικό πέφτει και ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε λοιμώξεις και μολύνσεις.

3. Οι γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν κολπικό κνησμό και ερεθισμό στην περιοχή του κόλπου.

4. Η μυκητίαση είναι μια λοίμωξη που δημιουργείται όταν οι μύκητες που υπάρχουν σε ισορροπία στην χλωρίδα του κόλπου αναπαράγονται με ανεξέλεγκτο ρυθμό. Η λοίμωξη μπορεί να προκληθεί από φάρμακα που λαμβάνονται για άλλο λόγο, μόλυνση από ιό ή αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό.

5. Χλαμύδια, γονόρροια, έρπης γεννητικών οργάνων, τριχομονάδες, είναι μερικά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν κολπική φαγούρα, που συνήθως συνοδεύεται από πόνο και τσούξιμο κατά την επαφή, επίπονη ούρηση και έκκριση δύσοσμων υγρών.

6. Η ανισορροπία των βακτηρίων του κόλπου ή η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί να είναι οι κύριες αιτίες για την εμφάνιση βακτηριακής κολπίτιδας. Κύρια συμπτώματα της κολπίτιδας μπορεί να είναι η δυσοσμία, η φαγούρα, το τσούξιμο και η έκκριση γκριζωπών υγρών.

7. Η συχνή χρήση προϊόντων για κολπικές πλύσεις, που περιέχουν χημικές ουσίες, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να διαταράξει την ισορροπία του pH του κόλπου.

8. Η μεταβολή των επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, προκαλεί κολπική ξηρότητα που με την σειρά της οδηγεί σε κνησμό.

9. Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των δερματικώνκυττάρων και εκδηλώνεται οπουδήποτε στο σώμα, σε ορισμένες περιπτώσεις και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η φαγούρα του κόλπου μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του κόλπου, που

μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία εάν η διάγνωση γίνει στα πρώτα στάδια.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

The post Κολπική φαγούρα: 9 λόγοι που προκαλούν την άβολη και συχνά επώδυνη κατάσταση appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα