«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα για το lockdown: Ποιοι κωδικοί αλλάζουν – Οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων

Σήμερα στις 18:00 θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Στο μικροσκόπιο των μελών της ειδικής επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκονται από το πρωί όλες οι περιφερειακές ενότητες της χώρας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί το ιικό φορτίο και το συνολικό επιδημιολογικό αποτύπωμα κάθε περιοχής για να καταλήξουν στο εάν η εισήγησή τους θα αφορά σε καθολικό πανελλαδικό lockdown ή σε «έξυπνα» στοχευμένα μέτρα στις περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση

που προκρίνεται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σε αυξημένη επιτήρηση – «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί και για το θέμα των σχολείων. Και αυτό γιατί στο τραπέζι της επιτροπής έχει πέσει η πρόταση για καθολικό κλείσιμο, δεδομένου ότι η βρετανική μετάλλαξη έχει υψηλή μεταδοτικότητα και οι ενδοοικογενειακές λοιμώξεις έχουν αυξηθεί δραματικά.

Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 18:00 από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αλλαγές στα SMS με τους κωδικούς 2, 4 και 6.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα για το lockdown: Ποιοι κωδικοί αλλάζουν – Οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων3 Μαρτίου 20213 Μαρτίου 202130Κορονοϊός: 1.176 κρούσματα-192270 συνολικά-30 νεκροί, 406 διασωληνωμένοι-Αναλυτικότερα η κατανομή των κρουσμάτων1 Μαρτίου 20211 Μαρτίου 202158Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Μειώσεις που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ λόγω πανδημίας – Ποιους αφορά22 Φεβρουαρίου 202122 Φεβρουαρίου 202149Μουρουνέλαιο: Τι είναι; Γιατι είναι απαραίτητο και ποιες παθήσεις καταπολεμάει;17 Φεβρουαρίου 202117 Φεβρουαρίου 202121Οι αλλαγές στους κωδικούς

Για τον κωδικό 2 που χρησιμοποιούμε για ψώνια με sms στο 13033 υπάρχει η σκέψη να μπει χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην αλλάζει κάποιος γειτονιά για να πάει σούπερ μάρκετ.

Για τον κωδικό 4, δηλαδή την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους, συζητείται η αυστηροποίηση των ελέγχων.

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με την χρήση αυτοκινήτου, προκειμένου να μπει φρένο στις μετακινήσεις εκτός δήμου.

The post «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα για το lockdown: Ποιοι κωδικοί αλλάζουν – Οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα