Καίτη Φίνου: Η κακοποίηση στα 15, οι αποβολές που τη πλήγωσαν, το πρόβλημα στο θυρεοειδή και η μάχη με τα κιλά-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Η Καίτη Φίνου γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1958 στην Έδεσσα. Σε ηλικία 3 μηνών μετακόμισε με τους γονείς της στην Αθήνα, ενώ μόλις 3 χρόνια αργότερα έχασε τον πατέρα της από εγκεφαλικό. 

Αργότερα η  μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε με το Δημήτρη Φίνο απ’ όπου η ίδια κράτησε το επώνυμό του καθώς είχε άριστες σχέσεις μαζί του και στην ουσία τη μεγάλωσε ως δικό του παιδί.

Η δημοφιλής ηθοποιός Καίτη Φίνου, δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες από το παρελθόν της ενώ δε διστάζει να μιλήσει

δημόσια για όσα στιγμάτισαν τη ζωή της. Αν και τη θυμόμαστε ως sex symbol η ίδια πια δε θυμίζει σε τίποτα την νέα και ερωτική Καίτη την εποχή της βιντεοκασέτας καθώς πήρε βάρος σταδιακά και στην παρούσα φάση “γλύφει τις απανωτές πληγές της”.



Ωστόσο, είναι πιο ώριμη και προσγειωμένη από ποτέ. Λατρεύει τα ζώα, είναι ευαίσθητη και αναζητά τη θαλπωρή και την αγάπη του κόσμου τόσο μέσα από τα social media όσο και από μια κουβέντα ή μια αγκαλιά που θα λάβει.

Από τα μαθητικά της ακόμα χρόνια αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και έδωσε εξετάσεις σαν ειδικό ταλέντο σε δραματική σχολή και πέρασε στη σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1982. Με το τέλος του πρώτου έτους γίνεται πρωταγωνίστρια στην ταινία “Παρθενοκυνηγός” με τον Σωτήρη Μουστάκα. Έπαιξε αμέσως στο θέατρο και σε βιντεοταινίες. Αργότερα πήρε μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές. Στην ταινία ” Παρθενοκυνηγός ” θα γνωρίσει τον Στάθη Ψάλτη με τον οποίο θα διατηρήσει σχέση για περίπου 5 χρόνια.

Ο πατέρας μου ήταν μπεκρής και έδερνε τη μητέρα μου έχει πει η Καίτη Φίνου

Το 2013 είχε πει δημόσια: “Έχω μνήμες από τον βιολογικό μου πατέρα. Ο πατέρας μου ήταν ένας μπεκρής, στο λέω έτσι όπως το έλεγε η γιαγιά μου, η μητέρα του δηλαδή. Μου έλεγε:  “Να χαίρεστε που πέθανε ο πατέρας σας και κάνατε αυτόν δικό σας πατέρα γιατί ήταν μπεκρής και χαρτοπαίκτης”. Τους είχε κατακλέψει στο σπίτι για να παίζει χαρτιά και έδερνε τη μάνα μου. Ήταν 30 χρόνια μεγαλύτερος της.

Η τρυφερή ανάμνηση της Καίτης Φίνου από τον βιολογικό της πατέρα

Στην ίδια εξομολόγηση καρδιάς η Καίτη Φίνου είχε πει: “Εγώ προσωπικά έχω και καλές μνήμες. Τον θυμάμαι να με κυνηγάει να με ταΐσει με ένα αυγό…. Αλλά θυμάμαι και να σκεπάζει το φως με μια εφημερίδα για να δείρει τη μάνα μου -μια μάνα που μόνο εκείνη δούλευε…”

Ο βιασμός το 1975,  στα δεκαπέντε

Ο βιασμός τη στιγμάτισε ενώ ποτέ δεν της έλειψε η απόκτηση ενός παιδιού. Επίσης, ενδόμυχα διάλεγε σχέσεις που εξαρχής θα είχαν άδοξο τέλος καθώς στην πραγματικότητα η πονεμένη της ψυχή δεν ήθελε κανέναν πλάι της.

“Έχασα δύο παιδιά, ένα του Στάθη Ψάλτη και ένα του Λευτέρη Πανταζή”

Η γνωστή ηθοποιός έχει μιλήσει δημόσια για τη σχέση της με τον Στάθη Ψάλτη και τον Λευτέρη Πανταζή ενώ έχει αναφερθεί στις αποβολές των παιδιών που είχε μαζί τους.

Για την έκτρωση και τις αποβολές της είπε σε προγενέστερη συνέντευξή της:

“Όταν πρωτοέκανα έρωτα, ήμουν μικρή, έμεινα έγκυος. Δεν ξέραμε τότε την προφύλαξη και όλα αυτά. Έκανα κρυφά την έκτρωση, δεν το είχα πει ούτε στη μητέρα μου. Και πρέπει να ήταν αλμπάνης ο γιατρός γιατί είχα πολλές παρενέργειες μετά. Ήμουν σε ιδιωτικό, σε σπίτι… Ήμουν 16, 17 ετών. Τρόμαξα όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Ο σύντροφός μου τότε ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος. Ήταν απαγορευμένος έρωτας γιατί γνώριζαν οι δικοί μου την οικογένεια του και δεν ήθελαν με αυτή την οικογένεια να είμαι εγώ”.

Οι αποβολές…

“Ήμουν με τον Στάθη Ψάλτη και ανέβηκα πάνω σε μία σκάλα για να κατεβάσουμε κάτι αυτόγραφα από το πατάρι. Δυστυχώς έπεσα και με έτρεχαν στα νοσοκομεία. Η δεύτερη φορά ήταν με τον Λευτέρη Πανταζή. Ήμασταν δυόμισι χρόνια. Εκεί συνέβη από μόνο του. Έκανα πρόβες, ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη και…”, είπε η Καίτη Φίνου.

Γιατί ο έρωτας με τον Στάθη Ψάλτη είχε άδοξο τέλος

Ο λόγος που δεν παντρεύτηκαν ήταν πως ο Στάθης Ψάλτης δεν είχε ποτέ ζητήσει διαζύγιο από τη γυναίκα του Κάτια. Η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν για την εν λόγω σχέση: “Επισήμως είχαμε αρραβωνιαστεί τρεις φορές. Τελευταία φορά αρραβωνιαστήκαμε τον χειμώνα του 1985 και το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στη μητέρα μου, που έπασχε από καρκίνο. Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου δεν ήθελε αυτή τη σχέση από την αρχή, γιατί πίστευε ότι δεν θα κρατήσει. Ο έρωτας με τον Στάθη κράτησε περίπου ένα χρόνο, αλλά μείναμε μαζί από το 1981 μέχρι τις αρχές του 1986”.

Δεν είχα ούτε ένα δώρο από τον Στάθη Ψάλτη

Η ίδια λέει με παράπονο πως δεν ζούσαν με άνεση λέγοντας:”Δεν είχαμε να φάμε και μάλιστα κάποιες φορές ο πατέρας του μας ψώνιζε. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ποτέ κανένα δώρο από τον Στάθη. Εγώ του έκανα δώρα κι εκπλήξεις. Από χρυσαφικά μέχρι ταξιδάκια μιας μέρας. Το μοναδικό δώρο του Στάθη ήταν το δαχτυλίδι του αρραβώνα μας, το οποίο πήρε πίσω και μου το επέστρεψε κάποια στιγμή ο αδερφός του, ο Γιάννης”.

Ο εθισμός στο ποτό και οι ανούσιες σχέσεις

Για την δύσκολη περίοδο που ήταν εθισμένη στο ποτό και έκανε την μια ανούσια σχέση μετά την άλλη, η Καίτη Φίνου έχει πει: “Έκανα σχέσεις ανούσιες. Εκεί ήταν το ποτό και επειδή δεν ήθελα να πάω με κανέναν και έλεγα εντάξει μωρέ, ας κάνω μια σχέση να μην είμαι μόνη μου. Κι έπρεπε να πιω για να πάω να κάνω έρωτα. Για να μείνει ένας άνθρωπος δίπλα μου, πώς θα έμενε διαφορετικά. Ώσπου ήρθε η στιγμή που το ποτό με έφτασε σε ένα σημείο που γινόμουν ρεζίλι. Και μία δύο τρεις ξυπνάω ένα πρωί και λέω «τώρα το κόβω». Δεν ξέρω τι κλικ ήταν αυτό. Δεν ξέρω αν ο Θεός βοήθησε. Ειλικρινά όχι, απλά σταμάτησα το ποτό. Μου μύριζε και ο διπλανός μου που έπινε”.

Πριν τις ανούσιες σχέσεις όμως, η Καίτη Φίνου είχε συνάψει δεσμούς όπως προείπαμε με τον Στάθη Ψάλτη, τον Λευτέρη Πανταζή, αλλά και τον σημερινό σύζυγο της Πέγκυς Ζήνα, Γιώργο Λύρα.

Η σχέση με της με τον Λευτέρη Πανταζή

Μιλώντας για την σχέση της με τον Λευτέρη Πανταζή η Καίτη Φίνου είχε πει: «Με τον Λευτέρη πέρασα πολύ ήρεμες στιγμές. Και με πρόσεχε, και με φρόντιζε, αλλά τότε ήταν στο ανέβασμά του. Εντάξει, να έρχομαι δεύτερη το δέχομαι. Αλλά δεν το δεχόμουν μέχρις αυτού του σημείου. Του είχα πει πως αν δεν με πάρεις τηλέφωνο μέσα σε 24 ώρες εγώ θα πάω με άλλον. Δεν με πήρε, πήγα με άλλον και τελείωσε η σχέση μου με τον Λευτέρη. Το μόνο που μου έκανε ήταν ότι την άλλη μέρα πρωί πρωί με άφησε χωρίς σπίτι. Πήγε και πήρε τις προκαταβολές που είχε δώσει”.

Ο γάμος με τον Γιώργο Λύρα

Τέλος, αναφερόμενη στον γάμο της με τον Γιώργο Λύρα, είχε πει: “Ένα άλλο σπίτι που άφησα ήταν του Γιώργου του Λύρα. Όταν αρραβωνιαστήκαμε, πήραμε σαλόνια, κουζίνες, ψυγεία, μέχρι κουρτίνες. Τα πάντα! Όλα αυτά έμειναν στο σπίτι του Γιώργου. Κάποια πήγαν στο χωριό του, και κάποια άλλα στη μητέρα του. Εγώ όταν σηκώθηκα και έφυγα, πήρα μόνο τα ρούχα μου”

Ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει πως “το πρώτο διάστημα (της σχέσης) ήταν στο πλάι μου. Ξυπνούσα και έβλεπα δίπλα μου ένα τριαντάφυλλο ή ένα δαχτυλίδι. Με σήκωνε και έβλεπα ένα σαλόνι γεμάτο ρούχα. Ξέρεις πολλούς τους χαλάει το χρήμα”.

Η μάχη με τον θυρεοειδή και τα περιττά κιλά

Η ίδια είχε πει γι΄αυτό: “Το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει το 1998, για δουλειές που θα ήθελα να κάνω εγώ. Ήρθε κάποια στιγμή η στεναχώρια τότε και με χτύπησε στον θυρεοειδή και άρχισα να παχαίνω», είπε η ηθοποιός και συνέχισε: « Άρχισα να πρήζομαι, να φουσκώνω, είχα έκτακτες συστολές πάνω στην σκηνή, ένα πνίξιμο στο λαιμό που νομίζεις ότι πεθαίνεις, όταν δεν ξέρεις τι είναι, ψιλοκρίσεις πανικού, όλα αυτά μαζί. Πήγα στον γιατρό, οι τιμές του θυρεοειδούς ήταν… άστα να πάνε και έπρεπε να κάνω κάποια θεραπεία. Έμεινα ένα χρόνο χωρίς δουλειά, το χρόνο που πάχυνα και έφτασα 100 κιλά και, και έβαψα τα μαλλιά μου καστανά γιατί με σιχαινόμουν τόσο πολύ, σιχαινόμουν να με δω, μόνο τον καθρέφτη μου που δεν είχα σκεπάσει και δεν ήθελα να βγω έξω. Κάποια μέρα ήρθε η μικρή μου αδερφή και μου λέει “πάμε μια βόλτα στη θάλασσα”. Σηκώθηκα, πήγαμε βόλτα, δεν έβγαινα καθόλου από το σπίτι και μου λέει “πρέπει να βρεις μια δουλειά, μια οποιαδήποτε δουλειά, ας μην είναι αυτή που αγαπάς, θα έρθει κι αυτή στην ώρα της” και βρίσκω τα βιβλία”.

Η απώλεια της αδελφής της και ο δημόσιος θρήνος

Η Γιάννα Φίνου άφησε την τελευταία της πνοή το 2019 έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Αυτό ήταν το δεύτερο “χτύπημα” της μοίρας μέσα σχεδόν σε ένα χρόνο για την γνωστή ηθοποιό, καθώς τον Νοέμβριο του 2018 είχε φύγει από τη ζωή η άλλη της αδελφή, η Μαίρη.

Σήμερα, η Καίτη Φίνου μένει στο «Σπίτι του Ηθοποιού», και ελπίζει να αποκτήσει ένα  δικό της σπίτι έστω και με ενοίκιο. Ας της ευχηθούμε τα καλύτερα…

Έπη Τρίμη,enimerotiko

.

The post Καίτη Φίνου: Η κακοποίηση στα 15, οι αποβολές που τη πλήγωσαν, το πρόβλημα στο θυρεοειδή και η μάχη με τα κιλά-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
βιντεο, φωτο, κιλα, το φως, λευτερης πανταζης, εν λόγω, αθηνα, symbol, νέα, media, χριστινα μουστακα, θεατρο, φως, πιω, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, γαμος, γυναικα, δουλεια, δωρα, εγκεφαλικο, εδεσσα, ζηνα, ζωα, ηθοποιος, λυρα, μητερα, ρουχα, τηλεφωνο, φωτογραφιες, φως, ψυγεια, ωρα, αγαπη, αγκαλια, ανθρωπος, απλα, απωλεια, γινει, γινεται, γονεις, δευτερο, διαστημα, δυστυχως, δωρο, εγκυος, εθισμος, ειλικρινα, ειπε, εμειναν, εν λόγω, εξετασεις, εξομολογηση, εποχη, επρεπε, επωνυμο, ετων, εφημεριδα, ζωη, ιδια, ηλικια, ηρθε η στιγμη, θαλπωρη, θεος, θυμιζει, κουζινες, κουρτινες, μαλλια, νοσοκομεια, οικογενεια, ουσια, παιδι, παιδια, πεθανε, πιω, πνοη, πρωι, ψυχη, ρεζιλι, σαλονια, συζυγο, σπιτι, τι ειναι, το φως, φορα, χαρα, ψαλτης, ωρες, δαχτυλιδι, δουλειες, κρυφα, media, μεινει, μουστακα, πληγες, ποτο, σκηνη, symbol, γιαγια
Τυχαία Θέματα