Ιστορίες ανθρώπων με αναπηρία που κέρδισαν τη μάχη με τη ζωή-ΒΙΝΤΕΟ

«Πρέπει να δείξουμε την αναπηρία γιατί βρίσκεται στην διπλανή πόρτα. Δεν είναι ντροπή» δήλωσε ο Στράτος που είναι ο μοναδικός οδηγός με πρόσθετο μέλος σε αγώνες ταχύτητας σε όλη την Ελλάδα.

Δύο ανθρώπους, οι οποίοι έμειναν ανάπηροι από τροχαία ατυχήματα και έπειτα από μεγάλο και σκληρό αγώνα κατάφεραν να επανενταχθούν στην κοινωνία και να κερδίσουν τη μάχη της ζωής, φιλοξένησε η εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Το 2005 και

σε ηλικία 21 χρονών, ο Στράτος Σταματάκης ακρωτηριάστηκε μετά από τροχαίο και ένιωσε να χάνει τον κόσμο. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ Ηράκλειο ενώ είναι και ο μοναδικός οδηγός με πρόσθετο μέλος σε αγώνες ταχύτητας σε όλη την Ελλάδα.

Ο Στράτος μίλησε στην εκπομπή για τον αγώνα του και τόνισε πως γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η μιζέρια δεν θα μπορούσε να τον οδηγήσει πουθενά. «Πρέπει να δείξουμε την αναπηρία γιατί βρίσκεται στην διπλανή πόρτα. Δεν είναι ντροπή» δήλωσε ο Στράτος και στη συνέχεια πρόσθεσε, «ξεκίνησα από την αρχή να μαθαίνω να περπατάω και ξαναεντάχθηκα στην κοινωνία». Μαζί του στο πλατό βρέθηκε η σύζυγός του Μαρία, η οποία μίλησε για την κοινή τους πορεία.

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και η Κατερίνα Βάνδουλα, μια γυναίκα που παρόλο που έμεινε ανάπηρη έπειτα από τροχαίο, έφτιαξε μια πολύ όμορφη οικογένεια. Η Κατερίνα μίλησε για το δύσκολο στάδιο της αποκατάστασης αλλά και για το γεγονός ότι πολύ γρήγορα συμφιλιώθηκε με την νέα πραγματικότητα και άρχισε να χτίζει τη ζωή της.

«Σε πρώτη φάση γονατίζεις και καταρρέεις, μέχρι να το επεξεργαστείς λίγο. Είχα πολύ μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου. Άμα δεν αποδεχθείς εσύ ο ίδιος την αναπηρία σου δεν θα την αποδεχτεί κανείς άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα.

Τρία χρόνια έπειτα από το τροχαίο εκείνη γνώρισε το σύζυγο και πατέρα των κοριτσιών της Παράσχο. «Τα παιδιά των ανθρώπων με αναπηρία ωριμάζουν πιο γρήγορα. Τα παιδιά μου 9 μηνών με βοηθούσαν να τα κάνω μπάνιο» είπε η Κατερίνα.

Πηγή: neakriti

The post Ιστορίες ανθρώπων με αναπηρία που κέρδισαν τη μάχη με τη ζωή-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα