Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας: Το παραδεισένιο ακατοίκητο νησί με τις φυσικές πισίνες που βουλιάζει από κόσμο-ΦΩΤΟ

Γαλάζια λίμνη της Ελλάδας: Τα Ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα. Κάθε άγνωστο νησιωτικό σύμπλεγμα συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές κάθε χρόνο. Ένα από αυτά τα νηιά είναι και η Πολύαιγος της Κιμώλου. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο νησί, το οποίο δεν έχει κατοίκους.

Γαλάζια λίμνη της Ελλάδας: Οι τολμηροί κολυμπούν στα νερά της

Όσοι φτάνουν στο νησί της Αφροδίτης και ενημερώνονται για τα must-see μέρη, καταλαβαίνουν

από την πρώτη στιγμή πως το νησί με τα τιρκουάζ νερά κοντά στην Κίμωλο επιβάλλεται να το επισκεφτούν. Αποτελεί, βλέπεις, έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι ημερήσιες εκδρομές με τα καράβια που αναχωρούν από τη Μήλο κάθε πρωί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν τέτοια επιτυχία.

Στην Πολύαιγο φτάνουν καθημερινά πολλά τουριστικά καράβια από Μήλο – Κίμωλο. Αυτά αράζουν στα νερά του για μία με δύο ώρες. Αν και δεν μπορείς να μείνεις πολύ λόγω του ήλιου και του γεγονότος πως ο μόνος τρόπος να απολαύσεις τα δροσερά νερά του είναι… πηδώντας από το καράβι, κάθε δευτερόλεπτο εκεί αξίζει.

Οι τολμηροί κολυμπούν μέχρι τις άγριας ομορφιάς ερημικές παραλίες που θυμίζουν φυσικές πισίνες, καθώς τα καράβια σε πάνε μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Με ιδιωτικό σκάφος ίσως καταφέρεις να φτάσεις μέχρι λίγο πιο κοντά. Το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα το περίφημο Blue Lagoon της Μάλτας, που κάθε καλοκαίρι προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.

Γαλάζια λίμνη της Ελλάδας: Τα χαρακτηριστικά του νησιού

Επιβλητικά ηφαιστειακά πετρώματα, πεντακάθαρα νερά και νεογνά φώκιας Μονάχους-Μονάχους είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νησί αυτό τόσο μοναδικό. Κατά την ξενάγηση στα νερά της, οι ντόπιοι θα σου μιλήσουν και για τα δύο λατομεία της.

Πλέον, δεν υπάρχει κανένας μόνιμος κάτοικος αν και κάποτε ζούσαν εκεί μόνιμα περισσότεροι από 150 πολίτες. Ο αριθμός έπεσε στους 14 μέχρι που δεν έμεινε κανένας.

Μια επίσκεψη στην Πολύαιγο θα σε βάλει στον πειρασμό να μην αφήσεις το κινητό και τη φωτογραφική μηχανή από τα χέρια σου. Φρόντισε να μην το κάνεις. Μην χάσεις λεπτό απόλαυσης. Καλά κατάλαβες… Αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς, αφού γυρνώντας από την υπέροχη Μήλο, συνειδητοποιήσαμε πως από το μοναδικό κομμάτι των διακοπών μας που δεν είχαμε περισσότερες από δυο – τρεις φωτογραφίες ήταν η Πολύαιγος! Ωστόσο, μια μικρή έρευνα στο Instagram, θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα (και σε summer mood!).

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

The post Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας: Το παραδεισένιο ακατοίκητο νησί με τις φυσικές πισίνες που βουλιάζει από κόσμο-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα