Γρήγορο καθάρισμα: 10 “πονηρά” κόλπα καθαριότητας για όσους βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού-ΒΙΝΤΕΟ

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μία βαρετή, κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία, την οποία δεν μπορείς ν’ αποφύγεις όσο και αν την αναβάλλεις.

Για όσους απεχθάνονται τις δουλειές του σπιτιού, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 10 tips καθαριότητας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολα σημεία στη φασίνα του σπιτιού, εύκολα και απλά.

Δουλειές του σπιτιού: Tips καθαριότητας για δύσκολα σημεία

Αν έχετε ιστούς αράχνης στις γωνίες του ταβανιού σας, το μόνο που έχετε να κάνετε

είναι να πάρετε ένα μπαλόνι με ήλιο και… τελειώσατε.

Αν ο μύλος του καφέ σας είναι βρώμικος, ρίξτε μέσα ρύζι και αλέστε το μέχρι το ρύζι να βγαίνει καθαρό.

Έχετε πλαστικά λουλούδια και φυτά που έχουν γεμίσει σκόνη; Βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα με ένα φλυτζάνι αλάτι και κουνήστε μέχρι να καθαρίσουν.

Έχει λερωθεί ο φούρνος μικροκυμάτων σας; Καλύψτε τη βάση με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε το φούρνο σε λειτουργία για 10 δευτερόλεπτα. Ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Αν υπάρχει σκόνη σε υφασμάτινες επιφάνειες (όπως πχ στο καπέλο ενός φωτιστικού) χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση, όπως αυτόν που προορίζεται για να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο, και ψεκάστε τις επιφάνειες για φύγει η σκόνη.

Αν υπάρχουν λεκέδες από νερό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνειας, ρίξε κόκα κόλα, καθαρίστε με ένα αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά) και η επιφάνειά σας θα γυαλίσει.

Σε περίπτωση που το γυάλινο βάζο σας έχει βρομιές, βάλτε μέσα μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι και «σαπουνίστε το». Θα αστράφτει σαν καινούργιο.

Έχουν θολώσει τα ποτήρια σας από τα πολλά πλυσίματα; Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό πριν τα λύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι και θα γυαλίσουν στη στιγμή.

Έχει μουχλιάσει το σφουγγάρι σας; Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων όσο είναι νωπό και ανοίξτε τον φούρνο για ένα λεπτό. Θα βγει σαν καινούριο.

Σκονισμένες περσίδες; Καθαρίστε τις με ένα πανάκι στεγνωτηρίου. Θα καθαρίσουν και θα αποτρέψουν τη νέα σκόνη να κάτσει πάνω τους.

.

The post Γρήγορο καθάρισμα: 10 “πονηρά” κόλπα καθαριότητας για όσους βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα