Γιατί χάνετε βάρος αλλά όχι λίπος από την κοιλιά και τι να κάνετε για αυτό

Έχετε μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής και βλέπετε αποτελέσματα στη ζυγαριά σας.

Όμως παρόλο που μπορεί να χάνετε κιλά, δεν χάνετε καθόλου λίπος από την κοιλιά. 

Αν και φαίνεται λογικό ότι το λίπος της κοιλιάς θα μειωθεί καθώς χάνετε  βάρος, στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να πείτε στο σώμα σας από που να χάσει το λίπος και είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να χάνετε βάρος δυσανάλογα. Αλλά μην ανησυχείτε οι παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε και κιλά και λίπος από την κοιλιά.

Πριν όμως από αυτό θα εξηγήσουμε γιατί το λίπος της κοιλιά είναι τόσο δύσκολο

να χαθεί. Ο τύπος του σώματος του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός, επομένως εξαρτάται από το άτομο. Επίσης το λίπος της κοιλιάς είναι συχνά ένα σημάδι  στρες ή αντίστασης στην ινσουλίνη . Όταν έχετε στρες, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αποθήκευση λίπους στη μέση. Η γενετική παίζει επίσης ρόλο, οπότε αν οι γονείς σας έτειναν να έχουν κοιλιά, τότε μπορεί να έχετε και εσείς.

Πώς να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Εκτός από τη γενετική, η μέθοδος απώλειας βάρους μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Για παράδειγμα, μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων θα σας κάνει να χάσετε κιλά, αλλά αυτά θα είναι κυρίως νερό  από το γλυκογόνο στους μύες και όχι στο λίπος.

Επιπλέον η γρήγορη απώλεια βάρους είναι ένα κοινό λάθος. Όταν συμβεί αυτό, είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι μύες, πόσο μάλλον να αναπτυχθεί νέος μυς. Έτσι λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους, αλλά όχι σωματικού λίπους. Αντ αυτού η σταδιακή απώλεια βάρους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των μυών. Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές.

Ένα πρόγραμμα διατροφής που αποτελείται από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη σε κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος από την κοιλιά.

Βεβαιωθείτε ότι η το μισό πιάτο περιέχει λαχανικά, στη συνέχεια, κόψτε το άλλο μισό σε τέταρτα, και βεβαιωθείτε ότι το ένα τέταρτο περιέχει άπαχη πρωτεΐνη και το ένα τέταρτο περιέχει τρόφιμα ολικής αλέσεως.

Προσπαθήστε να τρώτε μέχρι να γεμίσετε το 80 τοις εκατό αντί να σταματήσετε όταν νιώθετε φουσκωμένοι.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο μπορείτε. Μπορούν αυξήσουν το βάρος σας και το κοιλιακό λίπος.

Τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ώστε να παραμείνετε χορτάτοι για πολλές ώρες με λιγότερες θερμίδες, όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης, σπανάκι, ψωμί ολικής αλέσεως και φρούτα.

Πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε όλα τα ζαχαρούχα ποτά.

Αποφύγετε τα τηγανητά τρόφιμα.

Περιορίστε το τυρί σε μία φορά την ημέρα.

Τώρα που έχουμε καλύψει τη διατροφή, ας μιλήσουμε για τη σωματική άσκηση. Ακόμα κι αν κάνετε μόνο ασκήσεις που στοχεύουν τους κοιλιακούς μύες, δεν μπορείτε να μειώσετε το λίπος. Ένας συνδυασμός καρδιακών ασκήσεων HIIT και προπόνησης δύναμης είναι το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα γυμναστικής για την απώλεια σωματικού λίπους.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

The post Γιατί χάνετε βάρος αλλά όχι λίπος από την κοιλιά και τι να κάνετε για αυτό appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί χάνετε βάρος αλλά όχι λίπος από την κοιλιά και τι να κάνετε για αυτό,