Εγκεφαλίτιδα: Η «ύπουλη» φλεγμονή του εγκεφάλου – Ποια τα πρώτα συμπτώματα

Εγκεφαλίτιδα: Η ύπουλη εγκεφαλική ασθένεια με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αλλά δεν είναι.

Εγκεφαλίτιδα είναι η φλεγμονή του εγκεφάλου. Οι ιογενείς λοιμώξεις είναι η πιο κοινή αιτία αυτής της πάθησης.

Η εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει γριππώδη συμπτώματα, όπως πυρετό ή σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος). Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση στην σκέψη και τη λήψη αποφάσεων, επιληπτικές κρίσεις, ή προβλήματα με τις αισθήσεις και την κίνηση.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η εγκεφαλίτιδα εκδηλώνεται μόνο με ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα

της γρίπης ή ακόμα και χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, αν και είναι σχετικά σπάνιες, μπορεί αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς. Επειδή η πορεία εξέλιξης της κάθε μίας περίπτωσης εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό να γίνει εγκαίρως η διάγνωση και να ξεκινήσει η θεραπεία.

Εγκεφαλίτιδα: Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ιογενή εγκεφαλίτιδα είτε δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα μιας ήπιας γρίπης, όπως τα παρακάτω:

ΠονοκέφαλοςΠυρετόςΠόνοι στους μυς ή τις αρθρώσειςΚόπωση ή αδυναμίαΟι σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Πρόσθετες ενδείξεις και συμπτώματα της σοβαρής εγκεφαλίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:Σύγχυση, ταραχή ή ψευδαισθήσειςΕπιληπτικές κρίσειςΑπώλεια της αίσθησης ή παράλυση σε ορισμένες περιοχές του προσώπου ή του σώματοςΜυϊκή αδυναμίαΔιπλωπίαΛανθάνουσα αίσθηση όσφρησης (ο ασθενής αντιλαμβάνεται αναίτια μθρωδιές όπως καμένο κρέας ή χαλασμένα αυγά κλπ)Προβλήματα με την ομιλία ή την ακοήΛιποθυμικές τάσειςΣημάδια και συμπτώματα σε βρέφη και μικρά παιδιά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν:Διόγκωση στα μαλακά σημεία του κρανίου (στα βρέφη)Ναυτία και έμετοςΑκαμψία του σώματοςΚλάμα χωρίς σταματημόΚακή διατροφή ή αν το βρέφος δεν ξυπνάει “ζητώντας” να φάειΕυερεθιστότητα

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

The post Εγκεφαλίτιδα: Η «ύπουλη» φλεγμονή του εγκεφάλου – Ποια τα πρώτα συμπτώματα appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα