«Έφυγε» ο 17χρονος Γιώργος, μετά από γενναία μάχη με τη λευχαιμία-ΦΩΤΟ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 17χρονος Γιώργος από τη Νάουσα, χθες 23/7, ο οποίος έδινε σκληρή μάχη με την οξεία μυελογενή λευχαιμία. Η οικογένειά του  απηύθυνε έκκληση προκειμένου να βρεθούν εθελοντές αιμοδότες.

Ο 17χρονος το τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή μάχη με την οξεία μυελογενή λευχαιμία όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Παιδί μιας οικογένειας με 5 παιδιά και όμως ούτε μια στιγμή δεν λύγισε.

Ο αποχαιρετισμός της μαμάς του

Έπασχε από οξεία μυελογενή λευχαιμία

Έκκληση για βοήθεια είχε κάνει η οικογένεια του 17χρονου Γιώργου από την Νάουσα που έφυγε

σήμερα από οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η οικογένειά του αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος των μετακινήσεων για τη θεραπεία καθώς και οι δύο γονείς δεν εργάζονται. Ο 17χρονος μαθητής είναι το μεγαλύτερο παιδί 7μελους οικογένειας. Η οικογένεια είναι ποντιακής καταγωγής ερχόμενη από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Γιώργος έπασχε από οξεία μυελογενή λευχαιμία από 21/3/2018. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έκανε χημειοθεραπείες που δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον μεταφέρουν στο νοσ. Γ. Παπανικολάου στις 7/7/2020 για να του γίνει η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Έγινε στις 16/7/2020 με δότη τον αδελφό του.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε ξανά. Δεύτερο σφοδρό χτύπημα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Γιώργος ξεκινάει και πάλι τις χημειοθεραπείες.

Τα έξοδα της οικογένειας ήταν μεγάλα καθώς η διαδρομή Νάουσα-Θεσσαλονίκη γινόταν μέρα παρά μέρα. Υπήρχε πιθανότητα να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία. Σε περίπτωση που αυτό θα γινόταν το κόστος θα ήταν γύρω στα 170.000 ευρώ.

infokids.gr

The post «Έφυγε» ο 17χρονος Γιώργος, μετά από γενναία μάχη με τη λευχαιμία-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφυγε, 17χρονος Γιώργος, -ΦΩΤΟ,efyge, 17chronos giorgos, -foto