Δημήτριος Βολακάκης: Ποιος είναι ο πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» που συγκίνησε με το μήνυμά του στην παρέλαση-ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτριος Βολακάκης: Ο πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, συγκίνησε τους Έλληνες, με το μήνυμά του στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δημήτριος Βολακάκης: Λεπτομέρειες για τον πιλότο της «ΖΕΥΣ»

Ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, συγκίνησε με το μήνυμά του κατά την διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Μία από τις συγκινητικές στιγμές της παρέλασης, αν όχι η πιο συγκινητική, ήταν όταν ακούστηκε το καθιερωμένο μήνυμα από τον πιλότο των F16. Η φωνή που ακούστηκε ήταν του Επισμηναγού (Ι) Δημήτρη Βολακάκη που κατάγεται από τα Χανιά.

Είναι Παρατηρητής Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», έχοντας 15 χρόνια στις στρατιωτικές δυνάμεις. Το 2.000 εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000 και το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ.

Δύο χρόνια αργότερα, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Συνολικά έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το  Βίντεο

The post Δημήτριος Βολακάκης: Ποιος είναι ο πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» που συγκίνησε με το μήνυμά του στην παρέλαση-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα