Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά δεν είμαι κορόιδο

Έχω μεγάλη καρδιά – πείτε το ελάττωμα, πείτε το υπερβολικό- το λέω ευλογία.

Αυτή η καρδιά που χτυπάει άγρια στο στήθος μου, με έχει σώσει. Με έχει μάθει πώς να συγχωρώ, πώς να κάνω χώρο στους ανθρώπους, πώς να στηρίζομαι σε άλλους όταν έχω φτάσει στα χαμηλότερα σημεία μου. Αυτή η καρδιά επιμένει. Με έχει μάθει να επιβιώνω. Μου έχει δείξει πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν εμπιστεύομαι τους άλλους, όταν τους δίνω όλα όσα έχω, όταν λέω ναι στη ζωή και στην αγάπη και στα αισθήματα που κυλάνε στις φλέβες μου.

Έχω μεγάλη καρδιά. Και είμαι περήφανη για αυτό.

Με αυτή

την καρδιά την έχω πατήσει με τους ανθρώπους, με αυτή την καρδιά έμαθα τις δυνάμεις μου, έγινα ευάλωτη και ανοιχτή και άλλαξα από τις σχέσεις. Και ακόμα και αν έχω πληγωθεί, δεν μετανιώνω για τίποτα.

Επειδή δόθηκα στην αγάπη και ήταν υπέροχα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Έχω μεγάλη καρδιά. Μερικές φορές είναι ανόητη και την πατάει με ανθρώπους που δεν είναι οι σωστοί για μένα. Μερικές φορές είναι πεισματάρα και αρνείται να φύγει από σχέσεις, ακόμα και εκείνες που με ρίχνουν. Μερικές φορές είναι αφελής, νομίζοντας πως η αγάπη μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από την στενοχώρια ή να διορθώσει προβλήματα.

Έχω μεγάλη καρδιά αλλά δεν είμαι κορόιδο.

Ξέρω πώς να αγαπάω χωρίς προσδοκίες, πώς να δίνω χωρίς να απαιτώ κάτι σε αντάλλαγμα, πώς να βάζω πρώτα τους άλλους. Αλλά όταν στέκομαι εκεί με ανοιχτή την αγκαλιά και ευάλωτη και δεν παίρνω τίποτα πίσω, ξέρω πώς να πω αντίο.

Μπορώ να αγαπήσω χωρίς όρους. Μπορώ να είμαι ανιδιοτελής και ειλικρινής και ανοιχτή με τις σκέψεις στο μυαλό μου. Μπορώ να παλέψω για τους ανθρώπους, για σχέσεις, για την αγάπη. Αλλά όταν βλέπω ότι το άλλο άτομο δεν παλεύει πλέον, δεν με υπερασπίζεται πλέον και δεν στέκεται πλέον στο  πλευρό μου, ξέρω πώς να φύγω.

Βλέπετε, το να έχω μεγάλη καρδιά δεν σημαίνει ότι επιτρέπω να με εκμεταλλεύονται. Δε σημαίνει ότι είμαι αδύναμη ή ανίσχυρη στα άτομα που έχω γύρω μου.

Το να έχω μεγάλη καρδιά σημαίνει ότι ξέρω πώς να αγαπάω. Αλλά σας παρακαλώ, μην με παρεξηγείτε. Ξέρω επίσης και πώς να φεύγω.

Ξέρω πώς να απομακρύνομαι από σχέσεις που δεν είναι κατάλληλες για μένα, από ανθρώπους που με χρησιμοποιούν μόνο για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Ξέρω πώς να αποστασιοποιούμαι από τον πόνο, πώς να προχωράω, πώς να ξεπερνάω την απώλεια και την θλίψη και να ξεκινάω από την αρχή, ανανεωμένη και αναζωογονημένη και έτοιμη να αγαπήσω το σωστό άτομο με ό,τι έχω.

Ξέρω την αξία μου. Ξέρω πότε δεν πάει άλλο. Ξέρω πότε έχω ξεφύγει και πότε πρέπει να σταματήσω να κυνηγάω τα λάθος πράγματα και να ξεκινάω να διεκδικώ την αγάπη που αξίζω.

Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά ξέρω τη δύναμή μου.

Δεν είμαι κάποια που θα δώσει τυφλά την αγάπη της, που θα χάσει τον εαυτό στο ταξίδι της αναζήτησης της αγάπης. Δε φοβάμαι να αγαπήσω, να αφεθώ, να αφήσω τους ανθρώπους να μπουν στη ζωή μου. Αλλά δεν είμαι ανόητη. Δε θα γίνω εκείνη η γυναίκα που θα σταθεί περιμένοντας έναν άνδρα για να της ανταποδώσει την αγάπη, περιμένοντάς τον να αλλάξει, προσπαθώντας να τον πείσει για την αξία της καθώς εκείνος παίζει με τα συναισθήματά της.

Ξέρω την αξία μου. Και αξίζω την αληθινή αγάπη.

Και επειδή έχω μεγάλη καρδιά δε σημαίνει ότι θα συνεχίσει να χτυπάει πάντα για ανθρώπους που δεν αξίζουν. Ασφαλώς, θα αγαπήσει, όμως θα είναι και εκείνη δυνατή. Θα φύγει. Θα γνωρίζει την αξία της. Και θα φύγει μακριά και θα ψάξει για αυτό που αξίζει κάπου αλλού.

Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά δεν είμαι χαζή. Ξέρω ποια είμαι και την αγάπη που αξίζω. Και δε θα συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο.

Από τη Marisa D.

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com

The post Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά δεν είμαι κορόιδο appeared first on Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα