Μπανάνες: Θερμίδες, ιδιότητες και οφέλη υγείας – Τι παθαίνει η καρδιά από το πολύ κάλιο στους νεφρούς!

Οι μπανάνες δεν είναι κακές για τους νεφρούς, εκτός εάν οι νεφροί έχουν υποστεί βλάβη.

Σε αυτήν την περίπτωση συσσωρεύεται κάλιο στο αίμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Το κάλιο υπάρχει εν αφθονία στις μπανάνες (όπως επίσης σε πατάτες, αβοκάντο και πεπόνια). Συνήθως συνιστάται σε άτομα με προχωρημένη νεφρική νόσο να αποφεύγουν τις μπανάνες και κάποια άλλα φρούτα και λαχανικά. Πέραν αυτού, είναι ασφαλείς και υγιείς.

Τι μπορεί να πάθετε από το πολύ κάλιο στο αίμα

Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας

μέταλλο για την φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών μυών. Το σώμα παίρνει κάλιο μέσω των τροφίμων.

Το σωστό επίπεδο καλίου είναι σημαντικό. Οι νεφροί είναι κυρίως υπεύθυνοι για την διατήρηση της συνολικής περιεκτικότητας σε κάλιο του σώματος.

Εάν η πρόσληψη καλίου υπερτερεί κατά πολύ της ικανότητας των νεφρών να το αφαιρέσουν, ή εάν η λειτουργία των νεφρών μειωθεί, τότε προκαλείται υπερκαλιαιμία.

Οι συγκεντρώσεις καλίου και νατρίου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία του ηλεκτρικού σήματος στο μεσαίο στρώμα της καρδιάς, γνωστό ως μυοκάρδιο.

Το υπερβολικό κάλιο μπορεί να επηρεάσει τα κατάλληλα ηλεκτρικά σήματα σε αυτό το μυϊκό στρώμα και να οδηγήσει σε διάφορους τύπους καρδιακών αρρυθμιών.

Μπανάνες: Θερμίδες και ιδιότητες

Οι μπανάνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει περίπου 105 θερμίδες.

Οι περισσότερες από αυτές τις θερμίδες προέρχονται από τους υδατάνθρακες στα φυσικά σάκχαρα. Έχουν υψηλότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα φρούτα, όπως τα μούρα. Ως εκ τούτου, θεωρούνται κακές για την απώλεια βάρους.

Οι μπανάνες είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και μια καλή πηγή βασικών βιταμινών και μετάλλων. Μια ισορροπημένη διατροφή συνήθως υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τρεις έως πέντε μερίδες φρούτων κάθε μέρα.

Είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικές και αποτελούν υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο. Επειδή ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας, μπορεί να αποτρέψουν την κατανάλωση άλλων τροφών. Έτσι, μπορεί να στερήσουν σε κάποιον να πάρει άλλα θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες (είναι χαμηλές σε πρωτεΐνες). Εάν τρώτε πολλές, μπορεί να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι χρειάζεστε και να πάρετε κιλά.

Μπανάνες: Πιθανά οφέλη για την υγεία

Είναι εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα (περίπου 100 γραμμάρια) περιέχει τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

Κάλιο: 12% της συνιστώμενης διατροφικής πρόσληψης (RDI)Βιταμίνη Β6: 20% RDIΜαγγάνιο: 15% RDIΒιταμίνη C: 17% RDIΜαγνήσιο: 8% RDIΧαλκός: 5% RDIΊνες: 3,1 γραμμάρια

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες. Μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους παρέχει περίπου το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών.

Οι ίνες είναι απαραίτητες για την καλή πεπτική υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αρκετών εντερικών παθήσεων και καρκίνων.

Οι ίνες αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό βοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης θερμίδων από άλλες πηγές.

Οι άγουρες μπανάνες περιέχουν υψηλότερο ανθεκτικό άμυλο. Ο τύπος των υδατανθράκων σε μια μπανάνα εξαρτάται από την ωριμότητά της.

Οι άγουρες είναι πράσινες και περιέχουν πολύ ανθεκτικό άμυλο. Οι ώριμες, κίτρινες περιέχουν κυρίως φυσικά σάκχαρα.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι ανθεκτικό στην πέψη και βοηθάει στην μείωση του σακχάρου στο αίμα και του σωματικού βάρους.

ΠΗΓΗ – Iatropedia.gr

The post Μπανάνες: Θερμίδες, ιδιότητες και οφέλη υγείας – Τι παθαίνει η καρδιά από το πολύ κάλιο στους νεφρούς! appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα