Απίθανη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι: Νηστίσιμο και σούπερ θρεπτικό

Αν λατρεύεις τα γλυκά, αλλά αναζητάς κάποιο ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, σου έχουμε την τέλεια πρόταση.

Μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου στο σπίτι υπέροχα νηστίσιμα γλυκά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα, σε γεύση και απόλαυση. Υπάρχουν, πλέον, πολλές επιλογές για να πειραματιστείς, καθώς και θρεπτικά υλικά που μπορείς να προσθέσεις στα γλυκά για να αυξήσεις τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρουν. Το ταχίνι είναι ένα από αυτά.

Είναι το κατ’ εξοχήν νηστίσιμο συστατικό που προσθέτουμε σε πολλά γλυκίσματα και μπορεί να τους χαρίσει επιπλέον διατροφική

αξία. Εμείς βρήκαμε και δοκιμάσαμε μια απίθανη συνταγή που μας ξετρέλανε. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι που είναι νηστίσιμο και σούπερ υγιεινό.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

200 γρ. ταχίνι

100 γρ. μέλι

1/2 κ.γ. κανέλα

80 γρ. αμύγδαλα ψημένα

60 γρ. cranberries

1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό

κακάο σκόνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψί 20Χ20 εκ.
Τεμαχίζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Απίθανη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι: Νηστίσιμο και σούπερ θρεπτικό Τα πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 20 λεπτά-Θα σας ξετρελάνουν Νηστίσιμο πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ-Θα σας ξετρελάνει

www.bovary.gr

The post Απίθανη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι: Νηστίσιμο και σούπερ θρεπτικό appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα