Άγχος και πόνος στο στομάχι: Φτιάξτε το ρόφημα που ανακουφίζει

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι μετά από άγχος ή στρες  παραπονιούνται για πόνο στο στομάχι.

Η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο στο στομάχι και μακροπρόθεσμα να φέρει σε ισορροπία τις ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του άγχους.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα ρόφημα με πράσινη πιπεριά, τζίντζερ, μήλο, λαιμ και κολοκυθόσπορο, το οποίο πέραν του ότι θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στο στομάχι, αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων.

Πράσινη
πιπεριά

Οι πράσινες πιπεριές είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ασβεστίου, βιταμίνης Α, C, βιταμίνης Β6 και Β9 και η κατανάλωσή τους περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, συμβάλλοντας στην διατήρησης της συνολικής υγείας του οργανισμού. Έχουν ισχυρή αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, ανακουφίζουν από το άσθμα, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Κολοκυθόσπορος

Ο κολοκυθόσπορος είναι πηγή μαγνησίου, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, φυτικών ινών.

Η κατανάλωσή του συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των οστών, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, βελτιώνει την λειτουργία των λιπιδίων και την υγεία της καρδιάς, ενώ ωφελεί και το συκώτι.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μειώνει το φούσκωμα, βοηθά το σώμα να διασπά τις πρωτεΐνες, περιορίζει το αίσθημα της ναυτίας, ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι, καταπολεμά τις λοιμώξεις, μειώνει τις κράμπες περιόδου και προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διατροφική αξία του ροφήματος

Το ρόφημα περιέχει 105 θερμίδες, 4γραμμ. λιπαρών, 9 γραμμ. ζάχαρης, 3 γραμμ. πρωτεΐνης, 4 γραμμ. φυτικών ινών και 18 γραμμ. υδατανθράκων ανά μερίδα σερβιρίσματος.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

-1 πράσινη πιπεριά

-1 μήλο ξεφλουδισμένο

-Λίγο τζίντζερ λιωμένο

-Χυμό από ένα λαιμ

-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο

-3/4 του ποτηριού νερό

-Λίγο πάγο

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τελείως.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  www.foodmatters.com  ,  www.medicalnewstoday.com

ΠΗΓΗ: Άγχος και πόνος στο στομάχι: Φτιάξτε το ρόφημα που ανακουφίζει Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα