Αυξημένα λεμφοκύτταρα (λεμφοκυττάρωση): 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων

Λεμφοκυττάρωση είναι η αύξηση του αριθμού των λεμφοκυττάρων (πάνω από 4.000/μικρολίτρο) στο αίμα.

Τα λεμφοκύτταρα είναι τα βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Αυξημένα λεμφοκύτταρα (λεμφοκυττάρωση) έχουμε σε οξείες ή χρόνιες ιογενείς λοιμώξεις σε λεμφοκυτταρικές λευχαιμίες και λεμφώματα.

Δείτε 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων

Σύφιλη: Η σύφιλη είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προσβάλλει άνδρες και γυναίκες και προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum.

Μόλυνση

ή λοίμωξη, που οφείλεται σε κάποιο βακτήριο.

Αυτοάνοση πάθηση, που προκαλεί αυξημένα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.

Τα αυξημένα λεμφοκύτταρα, μπορεί να αποτελούν ένδειξη αιματολογικού καρκίνου (λέμφωμα ή και λευχαιμία).

Λειτουργική διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την οποία, ο αδένας λειτουργεί δυσανάλογα λιγότερο ή περισσότερο σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου.

Φυματίωση: Η φυματίωση είναι μια κοινή και σε πολλές περιπτώσεις, θανατηφόρα, μολυσματική νόσος, η οποία προκαλείται από διάφορα στελέχη μυκοβακτηρίων και προσβάλει συνήθως τον πνεύμονα και άλλα μέρη του σώματος.

Κοκκύτης: Ο κοκκύτης, επίσης γνωστός ως βήχας 100 – ημερών, είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική βακτηριακή νόσος. Αρχικά, τα συμπτώματα είναι συνήθως παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος με ρινική καταρροή, πυρετό, και ήπιο βήχα.

www.onmed.gr

The post Αυξημένα λεμφοκύτταρα (λεμφοκυττάρωση): 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα