Αυτές είναι οι 2 χώρες που νικούσαν την πανδημία για ένα χρόνο και αντιμετωπίζουν τώρα το lockdown

Και στις δύο χώρες δεν είναι ακόμα υποχρεωτική η μάσκα – Ο εμβολιασμός σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Η Εσθονία μπήκε από την Πέμπτη 11/3 σε καραντίνα, ενώ στη Φινλανδία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
Εδώ και έναν χρόνο η Εσθονία και η Φινλανδία κατάφεραν να είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στην πανδημία του κορονοϊού.

Την ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μετρούσαν εκατόμβες νεκρών στην Εσθονία και τη Φιλανδία οι πολίτες δεν ένιωσαν στο πετσί τους καραντίνες και τους περιορισμούς με τη

μορφή που τα ζήσαμε στην Ελλάδα, ούτε καν ήταν υποχρεωτική η χρήση της ιατρικής μάσκας.

Την ώρα που οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να δώσουν μία νότα αισιοδοξία στις κορεσμένες κοινωνίες και οικονομίες στην Εσθονία και στη Φινλανδία τώρα άρχισαν να παίρνουν σοβαρά την κατάσταση.

Η σύγκριση με την Ελλάδα

Η Φινλανδία των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων συνολικά έχει 64.609 κρούσματα και 776 νεκρούς. Κατά μέσο όρο ημερησίως τα κρούσματα σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνούσαν τα 150 και οι νεκροί κατά μέσο όρο τους 2 ημερησίως.

Μάλιστα ακόμα και σήμερα η Φινλανδία στο 1 εκατομμύριο κατοίκους έχει το χαμηλότερο αριθμό νοσούντων (11.648) μεταξύ των 49 χωρών στην «γηραιά» ήπειρο. Πολύ χαμηλά είναι και η Ελλάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έχει 20.665 νοσούντες σε 1 εκατομμύριο κατοίκους και βρίσκεται στην 43η θέση.

The post Αυτές είναι οι 2 χώρες που νικούσαν την πανδημία για ένα χρόνο και αντιμετωπίζουν τώρα το lockdown appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές,aftes