8 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν τι αξίζουν και τι θέλουν.

Και δεν διστάζουν να μοιραστούν τις συνήθειες και τα μοτίβα σκέψης τους που τους βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους. Να λοιπόν 7 πράγματα που οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν κάνουν· μπορούμε κι εμείς να πάρουμε ιδέες για να φτάσουμε στο δικό τους επίπεδο.

1)Δεν πιστεύουν ότι αξίζουν λιγότερο από τους άλλους

Μία από τις σημαντικότερες πεποιθήσεις που διατρέχει την αίσθηση αυτοπεποίθησης είναι ότι «η αξία μου ως άτομο είναι ίση με οποιουδήποτε άλλου». Αυτό δεν σημαίνει

ότι δεν χρειάζεται να εργαζόμαστε σκληρά γι’ αυτό που θέλουμε και σίγουρα δεν σημαίνει ότι η ζωή μοιράζει τα δώρα με τον ίδιο τρόπο. Αλλά σημαίνει ότι έχουμε το ίδιο δικαίωμα με όλους τους άλλους στο να υπερασπιστούμε τον εαυτό τους, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, να απολαύσουμε τη ζωή μας και να κάνουμε τη διαφορά με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

2)Δεν φοβούνται την αμφιβολία

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση συνειδητοποιούν ότι η αμφιβολία και η αυτο – αμφισβήτηση δεν είναι πάντα κάτι κακό. Ορισμένες φορές, ο φόβος αποτελεί ένα σημάδι που μαρτυρά ότι δεν είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι για μια μεγάλη παρουσίαση, για ένα ρεσιτάλ ή μια συνέντευξη. Η εξάσκηση και η επανάληψη θα μας δώσει την ευκαιρία να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, να προετοιμαστούμε καλύτερα, να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση ή να κάνουμε ένα διάλειμμα.

3)Δεν διστάζουν συνεχώς

Η άλλη όψη του προηγούμενου είναι ότι μόλις εξασκηθούν αρκετά, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση μπορούν να περάσουν στη δράση χωρίς να παθαίνουν εμμονή με το τι μπορεί να πάει στραβά.

4)Δεν περιμένουν την «μεγάλη» κίνηση

Όταν σκεφτόμαστε ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, μπορεί να νομίζουμε ότι κάνει μεγάλες, τολμηρές πράξεις, όπως να ανοίγει μεγάλες επιχειρήσεις ή να κάνει πρόταση γάμου μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους. Αλλά το θάρρος και η τόλμη βρίσκεται και στα μικρά βήματα. Αυτές οι μικρές αλλαγές συσσωρεύονται, χτίζονται η μία πάνω στην άλλη, μέσα από την αίσθηση της επιτυχίας και της ενίσχυσης/ στήριξης από τους άλλους.

5)Δεν μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με την αλαζονεία

Ορισμένοι άνθρωποι φοβούνται την αυτοπεποίθηση επειδή δεν θέλουν να αρχίσουν να πατούν «επί πτωμάτων», δεν θέλουν να πιάνουν πολύ χώρο ή απλά να φαίνονται ναρκισσιστές. Αλλά η αυτοπεποίθηση δεν είναι το ίδιο με την αλαζονεία ή με τον ναρκισσισμό. Για την ακρίβεια, όταν νιώθουμε αυτοπεποίθηση με τον εαυτό μας, συχνά απορροφόμαστε λιγότερο από τον εαυτό μας. Όταν σταματάμε να ανησυχούμε τόσο πολύ για το πώς τα πάμε και το πώς φαινόμαστε στους άλλους, δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στους γύρω μας.

6)Δεν φοβούνται την ανατροφοδότηση ή τη σύγκρουση

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση μπορεί να αποδεχτεί τη χρήσιμη ανατροφοδότηση και την λαμβάνει υπόψη χωρίς να γίνεται αμυντικός. Όταν η αίσθηση αυταξίας δεν μπαίνει πια στη μέση, μπορούμε να χειριστούμε την κριτική ή ακόμα και την απόρριψη χωρίς να επιτρέπουμε να μας επηρεάσει συναισθηματικά. Κατά τον ίδιο τρόπο, η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αγνοείτε και να υποτιμάτε τους άλλους ανθρώπους, όταν ξεσπά μια σύγκρουση. Μπορείτε να υπερασπιστείτε το επιχείρημά σας με αυτοπεποίθηση και πάλι να ακούσετε προσεκτικά και τις απόψεις των άλλων, ακόμα και να φτάσετε και σε συμβιβασμό.

7)Δεν φοβούνται την αποτυχία

Η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτύχουμε. Δεν σημαίνει ότι πάντα χαμογελάμε ή ότι δεν βιώνουμε άγχος ή αμφιβολία. Αντιθέτως, σημαίνει ότι γνωρίζουμε πώς να χειριστούμε αυτά τα συναισθήματα και να τα εκμεταλλευτούμε για να κατακτήσουμε την επόμενη πρόκληση.

8)Δεν χρειάζεται να είναι τέλειοι και το γνωρίζουν

Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση, μια αυταπάτη που τελικά προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αν νομίζετε ότι πρέπει να τα έχετε βρει όλα πριν περάστε στην πράξη, η οποία πρέπει να είναι και τέλεια, αυτές οι σκέψεις θα σας αποθαρρύνουν από το να κάνετε τελικά αυτά που επιθυμείτε και αγαπάτε.

Πηγή : enallaktikiagenda.gr

ΠΗΓΗ: 8 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα