5 τρόποι για να τρώμε περισσότερα φρούτα

Τα φρούτα είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και τη διατροφή μας. Ωστόσο, επειδή πολύ συχνά ξεχνιόμαστε μέσα στην ημέρα συγκεντρώσαμε 5 tips, που θα μας βοηθήσουν να τα εντάξουμε πιο συστηματικά στην καθημερινότητά μας.

1. Φρούτα στη σαλάτα. Πρόσθεσε ρόδι, σταφίδες ή μερικά κομμάτια πράσινου μήλου μέσα στη σαλάτα σου και δες πόσο πιο νόστιμη, αλλά και χρωματιστή μπορεί να γίνει! Κάνε την αρχή με την

αγαπημένη μας λαχανοσαλάτα με μήλο, που περιέχει κόκκινο λάχανο, πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες και ελαιόλαδο.

Θα ξετρελαθείς!

2. Φρούτα για επιδόρπιο. Πόσες φορές μετά από ένα γεύμα ψάχνεις για γλυκό; Προτίμησε στη θέση του γλυκού να βάλεις ένα φρούτο, όπως, για παράδειγμα, ένα ζουμερό πορτοκάλι, ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα γεύμα με φακές ή σπανάκι, που όχι μόνο θα σε γλυκάνει αλλά θα βοηθήσει και στην απορρόφηση του σιδήρου. Για να μην αναφερθούμε στις θερμίδες που θα γλιτώσεις….

3. Αποξηραμένα φρούτα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα αποξηραμένα φρούτα μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να γίνουν το ιδανικό σνακ μέσα στην ημέρα σου. Απλώς θυμίσου ότι επειδή περιέχουν περισσότερα σάκχαρα θέλουν μέτρο και αρκετό νερό.

4. Σνακ με φρούτα. Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα με γιαούρτι και δημητριακά, με κεφίρ, με υγιεινές πουτίγκες και μέσα σε overnight oats αλλά και σαν topping σε τηγανίτες, βάφλες ή κρέπες.

5. Κάντα διασκεδαστικά. Κόψε τα φρούτα που σου αρέσουν σε κομματάκια και πέρασέ τα από ξύλινα καλαμάκια. Φτιάξε ένα σουβλάκι από φρούτα, που μπορείς ακόμα και να ψήσεις!

Μην ξεχνάς, πως στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής τα φρούτα είναι σημαντικά! Εξάλλου, ένα μήλο την ημέρα, λέει ο λαός, τον γιατρό το κάνει πέρα!

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

The post 5 τρόποι για να τρώμε περισσότερα φρούτα appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα