5 κόλπα για να καίτε λίπος ενώ κοιμάστε

Ποιος δεν γνωρίζει ότι η απώλεια βάρους προϋποθέτει διατροφή μειωμένων θερμίδων και τακτική άσκηση;

Και όμως, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει θερμίδες, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου!

Δείτε στο video που ακολουθεί πώς:

Τι είναι το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος αυτό, βρίσκεται στην κοιλιακή περιοχή και είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους που υπάρχει.

Ίσως να είναι λογικό να σας ενδιαφέρει μόνο η αισθητική πλευρά αυτού του προβλήματος και το καταλαβαίνω. Όμως ίσως να αλλάξετε τις προτεραιότητες

σας, αν διαβάσετε μερικές από τις παρακάτω πληροφορίες.

Επειδή, ενώ το λίπος στο χέρι ή το μηρό σας μπορεί επίσης να φαίνεται άσχημο, το λίπος της κοιλιάς και ιδιαίτερα η περίμετρος της μέσης, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, αύξηση της απελευθέρωσης κορτιζόλης και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Το λίπος στην κοιλιά ή “σπλαχνικό λίπος”, είναι από τα πιο επιβλαβή και επικίνδυνα λίπη που υπάρχουν. Ονομάζεται επίσης και “λίπος οργάνου” ή “ενδοκοιλιακό λίπος” και είναι ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους πρέπει να μάθετε πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Αυτό το πραγματικά επίμονο λίπος, βρίσκεται κοντά στα ζωτικά όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών και άλλων πεπτικών οργάνων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ ανησυχητικό για την υγεία.

Αλλά βήματα για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά1. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Μελέτες στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έχουν δείξει, ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με την προσθήκη περισσότερων ινών στη διατροφή σας και τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Βέβαια, δεν προσφέρουν όλες οι ίνες τα ίδια αποτελέσματα.

Ο τύπος ινών που θέλετε εσείς να εστιάσετε, είναι οι ιξώδεις ίνες. Δηλαδή οι τύποι ινών που δεσμεύουν το νερό και επιβραδύνουν τη διαδικασία πέψης. Αυτή η διαδικασία, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη και αυξάνει την ικανοποίηση που έχει το σώμα από οποιοδήποτε γεύμα.

Αν λοιπόν θέλετε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς, θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Δηλαδή όσες βρίσκονται στα φασόλια, τα λαχανικά (ειδικά τα σκούρα πράσινα φυλλώδη) και τα φρούτα.

2. Αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη & τους υδατάνθρακες

Πάρα πολλές μελέτες έχουν δείξει, πώς η ζάχαρη μετατρέπεται άμεσα σε λίπος στην κοιλιά.

Αυτό γίνεται με τη διαδικασία μετατροπής της ζάχαρης σε φρουκτόζη, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε λίπος. Κάνοντας μια αποτοξίνωση στη ζάχαρη, είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσετε σημαντικό λίπος και γρήγορα.

Όμως η ζάχαρη, δεν είναι ο μόνος τύπος υδατάνθρακα που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε.

Είναι επίσης ωφέλιμο να ελαχιστοποιηθεί η πρόσληψη υδατανθράκων. Ειδικά αυτό το είδος αποτοξίνωσης στους υδατάνθρακες, έχει αποδειχθεί ότι είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Επειδή, όταν το σώμα αποκόπτεται από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες, η απώλεια βάρους και η μείωση του λίπους της κοιλιάς, θα συμβούν ταυτόχρονα.

3. Προσθέστε ξύδι μηλίτη στη διατροφή σας

Ένα ρόφημα με ξύδι μηλίτη (μηλόξυδο), είναι μοναδικά αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και την εξάλειψη του λίπους στην κοιλιά.

Οι ικανότητές του μηλόξυδου να μειώνει το σάκχαρο του αίματος και την όρεξη, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως (πάντα σε ένα ποτήρι νερό), έχουν σημαντική μείωση στο σπλαχνικό λίπος.

4. Ξεκινήστε ασκήσεις γιόγκα

Όπως σας ανέφερα και παραπάνω, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης οδηγούν σε μεγαλύτερη κοιλιακή παχυσαρκία.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων που (ανάλογα με τον οργανισμό), αλλάζουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα. Οπότε, αντί για τέτοιου είδους ασκήσεις, προτιμήστε τη γιόγκα.

Πως να ξεκινήσετε γιόγκα στο σπίτι – Πλήρης οδηγός για αρχάριους

Είναι μια από τις ελάχιστες μορφές άσκησης, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και ταυτόχρονα βοηθά στην καύση του λίπους.

5. Ρυθμίστε τις ώρες ύπνου

Για κάθε λιγότερη ώρα ύπνου από οκτώ, είναι περισσότερες οι πιθανότητες αύξησης του σπλαχνικού λίπους .

Αν κοιμάστε μόνο 6 ώρες τη νύχτα, πιθανότατα θα έχετε αύξηση κατά 22% στην αύξηση του σπλαχνικού λίπους. Αυτές οι ώρες έλλειψης ύπνου, συνδέονται με περισσότερη πείνα, υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, άτονο δέρμα και άλλα προβλήματα υγείας.

Προσπαθήστε να κοιμάστε οπωσδήποτε 8 ώρες κάθε βράδυ, για να αποφύγετε τις συνέπειες στον οργανισμό σας.

6. Καταναλώστε περισσότερες πρωτεΐνες

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για πιο αδύνατο σώμα.

Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά να χάσετε λίπος στην κοιλιά και γρήγορα, είναι σημαντικές οι ποσότητες πρωτεΐνης που καταναλώνετε.

Οι άνθρωποι που ξεκινούν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χάνουν περισσότερο λιπώδη ιστό και σπλαχνικό λίπος στην κοιλιά, από ό, τι όταν δοκιμάζουν δίαιτες με χαμηλότερες ποσότητες σε αυτή.

Σίγουρα βέβαια, ανάλογα με τον οργανισμό και τις δικές του λειτουργίες. Δοκιμάστε λοιπόν, να καταναλώσετε τουλάχιστον το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας με πρωτεΐνες.

7. Πίνετε πράσινο τσάι πριν την άσκηση

prasino-tsaiΥπάρχουν πολλαπλές μελέτες που έχουν δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι πριν την άσκηση τους, χάνουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά, από αυτούς που δεν το κάνουν.

Αυτό συμβαίνει λόγω της καφεΐνης και των κατεχινών που βρίσκονται στο πράσινο τσάι.

Για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική προπόνηση για καύση λίπους στην κοιλιά, μην τρώτε 2 ώρες πριν από την άσκηση.

Πιείτε καλύτερα πράσινο τσάι και ξεκινήστε τη γυμναστική σας.

Αυτό θα σας δώσει τα πιο ισχυρά αποτελέσματα απώλειας κιλών και καύσης λίπους στην κοιλιά.

8. Προτιμήστε τα “καλά” λιπαρά

Μια μελέτη που έγινε από Σουηδούς επιστήμονες έδειξε ένα περίεργο αποτέλεσμα…

Όσοι έτρωγαν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, έχασαν περισσότερο σπλαχνικό λίπος, περισσότερο βάρος και απέκτησαν πιο άπαχους μύες, από όσους έτρωγαν άλλα λιπαρά.

Τα πολυακόρεστα λίπη βρίσκονται στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους φυτών.

9. Ξεκινήστε διακοπτόμενη δίαιτα – νηστεία

Για βελτιωμένες προσπάθειες απώλειας λίπους, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε στο σώμα σας τη διακοπτόμενη δίαιτα – νηστεία.

Θα έλεγα πιο σωστά, πως αυτού του είδους η δίαιτα, θεωρείται περισσότερο ως αλλαγή του τρόπου ζωής και των τρόπων κατανάλωσης και όχι συγκεκριμένα διατροφής. Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες ή γραμμάρια.

Απλά εστιάστε στην παράταση του χρόνου, ανάμεσα στην κατανάλωση υγιεινών τροφών που τρώτε ήδη, με ιδιαίτερη προτίμηση στα υγιή λιπαρά και τις πρωτεΐνες.

ogmes.gr , onmed.gr

The post 5 κόλπα για να καίτε λίπος ενώ κοιμάστε appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα