3 τρόποι να νοστιμίσουμε το φαγητό χωρίς αλάτι

Αν θέλετε να «κόψετε» αλάτι αλλά όχι νοστιμιά από τη διατροφή σας, προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά και προφυλάξτε την υγεία της καρδιάς σας, κρατώντας την αρτηριαή πίεση χαμηλά και τα οφέλη ψηλά. Κι αν είστε πιο μερακλήδες, καλλιεργήστε τα μόνοι σας.

Σχοινόπρασο
Αν θέλετε να δώσετε μια ελαφριά και απαλή γεύση κρεμμυδιού και νοστιμιάς στο φαγητό σας, αλλά και έξτρα χρώμα, το σχοινόπρασο είναι για εσάς. Ταιριάζει στην πατατοσαλάτα σας, στα αβγά, ενώ αν θέλετε να φτιάξετε υγιεινό ντιπ, προσθέστε το σε γιαούρτι. Μπορείτε, επίσης, να

το προσθέσετε στις σούπες, τις σαλάτες κ.ο.κ.

Δενδρολίβανο
Είναι ιδανικό για το ψάρι σας, αλλά και για τις πατάτες, ενώ ταιριάζει και στα λαχανικά, δίνοντάς τους γεύση που δεν σας κάνει να αναζητάτε το αλάτι. Μια ωραία και αρωματική εναλλακτική είναι να αρωματίσετε το ελαιόλαδό σας με δεντρολίβανο, τοποθετώντας το σε μπουκάλι με λάδι και αφήνοντάς το στο ντουλάπι για μερικές ημέρες.

Πιπέρι καγιέν
Για πιο… πικάντικες καταστάσεις, το πιπέρι καγιέν, αλλά και η σκόνη τσίλι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο φαγητό σας, χωρίς πολλή προσπάθεια. Οι πιο τολμηροί, δοκιμάστε να πασπαλίσετε ελάχιστη ποσότητα και σε γλυκά με σοκολάτα, καθώς χαρίζει αντίθεση και αναδεικνύει την πλούσια γεύση της σοκολάτας.

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

The post 3 τρόποι να νοστιμίσουμε το φαγητό χωρίς αλάτι appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα