Τραμπ : Νέα φραστική επίθεση μέσω twitter κατά μάρτυρα για την παραπομπή του

Σε λεκτική επίθεση κατά της Τζένιφερ Ουίλιαμς μέσω Τwitter προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν η μάρτυρας καταθέσει αύριο δημόσια στο Κογκρέσο στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξή του στο σκάνδαλο με την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η βοηθός για θέματα εξωτερικής πολιτικής στο επιτελείο συνεργατών του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, υποστήριζε το «Ποτέ με τον Τραμπ,» η οποία θα έπρεπε «να κάνει την καλύτερη επίθεση κατά του προέδρου».

Ο Ρεπουμπλικανός ήταν περιφρονητικός απέναντι στην Ουίλιαμς, που μέσα στον μήνα κατέθεσε ότι μερικά

από τα σχόλιά του στο τηλεφώνημα με τον Ουκρανό ομόλογό του το καλοκαίρι ήταν «απαράδεκτα».

«Πείτε στην Τζένιφερ Ουίλιαμς, όποια κι αν είναι αυτή, να διαβάσει τις ΔΥΟ απομαγνητοφωνήσεις των προεδρικών τηλεφωνημάτων» έγραψε ο Τραμπ αναφερόμενος σε μία γενική σύνοψη της απομαγνητοφώνησης της επίμαχης επικοινωνίας της 25ης Ιουλίου, όπως επίσης μιας άλλης τον Απρίλιο, στο οποίο συνεχάρη τον Ζελένσκι για την εκλογή του.

«Μετά θα πρέπει να συναντηθεί με άλλους υποστηρικτές του “Ποτέ με τον Τραμπ τους οποίους δεν γνωρίζω και τις περισσότερες φορές, ποτέ δεν έχω ακούσει και να επεξεργαστούν μία καλύτερη επίθεση σε βάρος του προέδρου!» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Ουίλιαμς θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Κογκρέσου, στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας των δημόσιων καταθέσεων μαρτύρων στο πλαίσιο της επίσημης έρευνας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έρευνας βρίσκεται η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ουκρανία, προκειμένου να υπονομεύσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενός εκ των κεντρικών διεκδικητών του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020.

Η Ουίλιαμς άκουγε το αναφερόμενο τηλεφώνημα κατέθεσε ότι η επιμονή του Τραμπ για την διεξαγωγή πολιτικά ευαίσθητων ερευνών από την Ουκρανία «με συγκλόνισε καθώς ήταν ασυνήθιστη και απαράδεκτη».

Η ίδια είπε ότι η συζήτηση μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν «περισσότερο πολιτική στην φύση της» σε σύγκριση με τηλεφωνήματα προς άλλους ξένους ηγέτες, ενώ συμπλήρωσε αυτά που η ίδια θεώρησε ως ειδικές αναφορές «στην προσωπική πολιτική ατζέντα» του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε κάποιο λάθος, ειρωνευόμενος μερικούς από τους εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, που έχουν εμφανιστεί ενώπιον των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της έρευνας.

Πριν δύο ημέρες, ο Τραμπ επιτέθηκε και σε μια άλλης μάρτυρα, την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς, την ώρα μάλιστα που η ίδια κατέθετε δημόσια .

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης μέσω Twitter και σε άλλους μάρτυρες, τον αντισυνταγματάρχη του Στρατού των ΗΠΑ Αλεξάντερ Βίντμαν, αλλά και τους μάρτυρες Ουίλιαμ Τέιλορ και Τζορτζ Κεντ τους οποίους χαρακτήρισε ως «Ποτέ με τον Τραμ».

Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, περιγράφοντας τους αντιπάλους του Τραμπ και ειδικότερα τους Ρεπουμπλικάνους.

Τόσο ο Τέιλορ, όσο και ο Κεντ απέρριψαν τον χαρακτηρισμό, όταν ρωτήθηκαν σχετικά στην διάρκεια της δημόσιας κατάθεσης τους, στην προηγούμενη εβδομάδα. «Είμαι ένας μη κομματικός επαγγελματίας που υπηρετεί όποιον πρόεδρο εκλέγεται» είπε ο Κεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα