Έληξε η ομηρία στη Γαλλία – Νεκρός ο δράστης και τρία ακόμη άτομα

Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο δράστης της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο απολογισμός της ομηρίας είναι τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Ο δράστης που εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας όπλο και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» φέρεται να είναι ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου

30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια» ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλιπ.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την ομηρία, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Επίσης, ο Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στην ομηρία είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν μεταβαίνει στην Τρεμπ.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το αυτοκίνητο του άνδρα που τραυμάτισε έναν αστυνομικό βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Τρεμπ.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters πως ο δράστης της ομηρίας απαίτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Παρίσι το 2015, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο δράστης πριν ταμπουρωθεί στο σούπερ μάρκετ πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην πόλη Καρκασόν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Από την επίθεση αυτή έπεσε νεκρός ένας άνδρας.

Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, οι αρχές βρίσκονται στο σημείο της ομηρίας, ενώ δεν προχώρησε σε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνταν αρχικά όμηροι από τον δράστη, ενώ στη συνέχεια, με εξαίρεση έναν αστυνομικό, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Γαλλία, Ένοπλος,synagermos, gallia, enoplos