Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρώτος τίτλος παγκοσμίου επιπέδου για το ελληνικό τένις

Μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του σε τουρνουά ATP 250 αφού επικράτησε με 2-0 σετ του Έρνεστ Γκουλμπίς στον τελικό του Stockholm Open!

Ειδικότερα, ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Λετονού τενίστα, που είναι Νο 145 στον κόσμο και στα δύο σετ με το ίδιο σκορ, 6-4! Ο Τσιτσιπάς με breaks σε κρίσιμα σημεία και των δύο σετ,

επικράτησε του Λετονού Γκουλμπίς, που μέχρι και σήμερα ήταν αήττητος σε τελικούς, κατακτώντας πανάξια το ιστορικό Stockholm Open!

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δείχνοντας σε κάθε τουρνουά που παίρνει μέρος τις τεράστιες δυνατότητες του, δικαιώνει όλους όσοι κάνουν λόγο με σιγουριά για το next big thing του αντρικού τουρ! Έφτασε μέσα στο 2018 στον τρίτο τελικό της καριέρας και μάλιστα χωρίς να έχει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ που τον υποχρέωσε σε ήττα τις δύο προηγούμενες φορές.

Το να έχω κάνει δικό μου αυτό το τρόπαιο, ήταν το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Έχω τον πρώτο μου ATP τίτλο στο προφίλ μου και αυτό με κάνει να νιώθω ξεχωριστά.

Ανυπομονώ για περισσότερες στιγμές και νίκες σαν κι αυτή στο μέλλον, πιστεύω πως ανήκω σε αυτή την ελίτ, αυτό το γκρουπ παικτών» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κάμερα των διοργανωτών.

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του (σ.σ. ακολουθεί η συμμετοχή του στο τουρνουά της Βασιλείας και το Next Gen του Μιλάνου) τόνισε: «Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, θα παραμείνω προσγειωμένος και θα συγκεντρωθώ στους επόμενους στόχους που θέλω να πετύχω μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Λίγο αργότερα, με «τιτίβισμά» του ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε για την επιτυχία του: «Για αυτές τις στιγμές αξίζει να ζεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα